Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 6 december 2010

Gästrecension Katatonia på Göta Källare


Idag är det måndag, och jag är tillbaka i Stockholm efter en helg i rätt riktnummerområde: 0910, Västerbottens Stolthet.
Som vanligt har helgen varit fullspäckad, och det verkar som om Avantasia, Soilwork och Katatonia gjort bra spelningar allihop. Dessutom reducerar Metal Town i kampen mot Getaway - At The Gates är inget annat än en fantastisk bokning. Imponerande!
Dessutom finner jag det trevliga beskedet att Per släppt en gästrecension från lördagens spelning med Katatonia, tillsammans med lite bilder. Tack - och mycket nöje!

Katatonia 2010-12-04

Man brukar ju säga att man aldrig blir profet i sin egen hemstad.
Nåt som stämt väldigt bra för Katatonia då jag bevittnat ett antal konserter med bandet som varit väldigt sparsamt besökta.
Hur konstigt är det väl inte då att de helt plötsligt verkar slå igenom med sin i särklass svåraste skiva to date.
Night is the new day som i mitt tycke är bandets bästa giv hittills fyller av nån anledning Göta Källare till bristningsgränsen ikväll,
och jag är glad för det men kan samtidigt inte förstå vad som hänt!
Bröderna Norman hoppade av efter inspelningen av denna platta för att ägna sig åt familjeliv hemma i Avesta, men av detta märks intet.
Snarare tvärtom, Per “Sodomizer” Eriksson tog över gitarren från “North” Norman och spelar helt “flawless” .
Dessutom fyller han i med grymt bra sång som lyfter låtarna ytterligare.
Extra kul för mig är att de lirar Omerta som jag tycker är så fantastisk att jag saknar ord.
Allt som allt en fantastiskt konsert, dock började jag inte tjuta vilket alltid brukar hända när de lirar Tonights music vilket de inte gjorde ikväll.
Funderade förövrigt varför det inte är mer konserter på Göta Juck, lokalen är ju som gjord för konsert/rockklubb.
/Per

3 kommentarer:

  1. Hade inte AtG lagt ner helt och hållet och skulle inte ens uppträda live?

    SvaraRadera
  2. Jag blir faktiskt lite besviken på att ATG ska spela. Såg dem två gånger på deras återföreningsnostalgitour. Nu känner jag mig lite lurad.

    SvaraRadera
  3. Såg Katatonia i Malmö för ett par veckor sedan. Grymt bra konsert men kasst med folk, var ju dock mitt i veckan. Det blev ändå ganska bra röj med det lilla folket där var.

    SvaraRadera