Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 19 december 2010

Jullov för Remasters - och en skräll från Fu Manchu


Söndag idag. och det innebär jullov även för Remasters-serien, Dissections mästerverk "Storm Of A Lights Bane" blev sist ut den här terminen.

Du hittar hela arkivet här, eller klickar på rullbandaren som symboliserar just Remastersarkivet (visst är väl det en fräck bild?) medna serien vilar sig. Den kommer att "återfödas" efter helgerna!
Förutom det så tipsade Daniel om en liten skräll.
Jag har faktiskt funderat lite över trenden att band framför sina "klassiska" skivor i samband med turnéer eller jubileum. Megadeth, Opeth och gårdagens Candlemassspelning är några exempel som jag kommer på, och Daniel lägger till Cathedrals "Forest Of Equilibrium" som spelades när han besökte UK nyligen (och som tydligen var bland det bästa han sett).
Dessutom annonserade tydligen band som Therapy? och Paradise Lost om liknande event.
Bra så.
Jag gillar det, även om jag ibland kan fundera på syftet.
Är det för att tjäna pengar? En artistisk välgärning? Ett nostaligiskt sug?
Spelar ingen större roll egentligen, jag gillar det ändå.
För det mesta.
Men ibland blir man extra fundersam.
Som i fallet Daniel tipsar om, då Fu Manchu bjuder på en liten skräll, tycker jag.
Kolla på den här pressreleasen bara:


"Fu Manchu (us)Brewhouse, onsdag 16 marsI år är det 15 år sen Fu Manchu släppte plattan "In search of...".Plattan anses vara en av de verkliga 90-tals klassikerna och enmilstolpe för stoner-rocken. Plattan innehöll bland annat singlarna"Asphalt Risin", "Redline" och publikfavoriten, "Cyclone Launch". Nu ger sig bandet ut på turné och spelar succé-plattan från start tillslut! En hel del av låtarna har dessutom aldrig tidigare spelats live! Missa inte denna chans som får anses vara en once in alifetime-möjlighet!"

Okej, jag är inget stenhårt Fu Manchu-fan, men var inte det där en liten skräll, minsann?
Det är helt klart ett band som jag förknippar med ett jäkla sväng och ös, men inte så pass "pretentiösa" att de skulle nöta vägarna med detta koncept...

Fast som vanligt kanske jag är ute och cyklar. Det har ju hänt förr, och kommer hända igen!
Tacj Daniel för tipset i alla fall, och den absolut största frågan kommer nu på slutet (ja, förutom om vad som händer med bilder och text från gårdagens spelning med Candlemass, men där är svaret att du får vackert vänta lite - jag är helt enkelt lite för bakfull för att fixa ihop det nu!)..

Nämligen - hur påverkas kreativiteten och sugen på att överträffa sig själv med nytt material om man just hyllat ett av sina egna, 20 år gamla, verk som det bästa man åstadkommit i karriären?
Sug på den, och fundera på om Slayer går in i studion med syftet att göra en platta som spöar skiten ut "Reign In Blood", eller om de gett upp på förhand...

1 kommentar:

  1. Kunde Testament göra The gathering... Kunde Machin head göra The blackening... Det går. 8) Det gäller bara att gruppen mår dåligt. Tror jag. höhö Min största referens är Tori Amos. Hennes musik låter bra, men den har ingen edge, inget vasst.

    Samma sak med alla andra band. De kan göra bra låtar, men de saknar oftast något farligt.

    aaah

    God jul eller nåt! 8)

    SvaraRadera