Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 29 juni 2012

5 A.M Armored Saint!

Sommartiden är här - och med den en svit inlägg som kommer att rulla på bloggen istället för Veckans Tips. Vi får se hur länge det funkar, det kanske inte går hela sommaren... men i alla fall en del av den.
Serien kommer att bygga på temat i Lördagslyxen "Malt, Humle, Jäst och Distade Gitarrer", dvs att det finns öl med mer eller mindre konstiga och långsökta kopplingar till namn på hårdrocksgrupper, skivor eller låtar.
Många av de uppenbara är redan avklarade (förstås) i samband med ursprungsinlägget, så detta kommer att bli en helt krystad serie svammel som ändå på något sätt lyfter fram både hårdrock och öl. På något sätt. Ok?
Först ut...

Brewdog 5 A.M Saint - Armored Saint "La Raza"
Ska man börja med det lättaste här så är det väl kopplingen. "Saint". Det är en ganska banal namnmässig koppling, men för mig funkar det bra. Det finns nämligen en del likheter mellan dessa två produkter.
Det är lite av doldisar, kan man säga - men ändå mycket bra i längden.
Brewdog anser sih själva vara "the epitome of pure punk", och vill utmana de stora och etablerade bryggerierna med sitt lite mer oberoende och uppkäftiga sätt att angripa bryggkonsten.
Armored Saint har ju varit av och på under så otroligt många år, och var faktiskt en gång den grupp som de riktigt stora ville rekrytera från. Senaste skivan "La Raza" kammade hem en betygssjua på Werock, och fick mig dessutom att följa upp med en intervju med gitarristen Joey Vera. Mest intressant är kanske ändå att skivan har vuxit på mig, rejält.
Har flera gånger tänkt ha den som Veckans Tips - men det har liksom inte blivit läge för det. Än.
Och lite så är det med Brewdos 5 A.M Saint.
Ölen är inte helt enkel att få tag i, den ingick i bryggeriets samlingspaket av fyra flaskor som ett tag fanns (finns kanske fortfarande?) på Systembolaget.
Den benämns som "iconoclastic amber ale", och är tappad på 5%. Färgen är rödbrun med ganska djup nyans, och både doft och smak bjuder på en rejält humlad ale.
Perfekt en varm sommardag.
Lika bra en regnig sommarkväll.
Ungefär som Armored Saint "La Raza". Funkar om du vill ha sväng i bilen, skönt utomhushäng eller fokuserat lyssnande.
Det gäller bara att hitta fram till dem.
Till 5 A.M Armored Saint!

4 kommentarer:

 1. Helt underbar serie. Dessutom hör både öl och musik sommaren till. Och resten av året med för den delen.

  Kunde Rockköket boken göra mer eller mindre långsökta hopkopplingar till mat kan ju du göra det till Malt. Kanske en framtida bok i sig... :-)

  SvaraRadera
 2. Nice! Krystat eller ej så kommer jag med nöje följa dina vardagslyxerier. Som både musiknörd och ölnörd kommer det att bli mycket intressant.

  Nördfaktor: Skyhög ;-)

  SvaraRadera
 3. ...kul att ni ser fram mot serien - prestationsångesten inträffar på fredagar!
  (eller, om jag ska vara ärlig är de flesta inläggen redan skrivna, så rent tekniskt blir det ingen prestationsångest - men väl publikation på fredagarna).

  Hög nördfaktor är väl bra, förresten? :-)

  SvaraRadera
 4. Öl och musik i härlig symbios. Ser också fram emot fler delar av serien. Skeul!

  SvaraRadera