Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 16 juni 2012

Vem är bäst i världen på att sjunga & spela bas - samtidigt?

Okej. Vi hade ju en omröstning om det där med vem som var världens bästa sångare & gitarrist samtidigt. Fint så, men det är ju gammal skåpmat. Dags att kora en efterföljarem tycker jag. Jag lovade ju CrimsonAnna att även ta en omröstning om vem som egentligen är bäst i världen på att spela bas och sjunga samtidigt.
Här är dina kandidater!
Vi börjar från toppen då, med en mycket kort presentation...

Gene Simmons, KISS. Inte helt oväntat att han dyker upp här, det torde vara ett av de stora namnen i denna omröstning. Stort nog för att vinna hela klabbet?

Glenn Hughes, Black Country Communion. En av favoriterna för undertecknad, och sannolikt högt upp i slutresultatet av den här omröstningen. Eller?

Doug Pinnick, King's X. Spelar tungt och tajt så inåt helvete, och med en klart underskattad röst. Kanske en uppstickare i detta sällskap?

Lemmy, Motörhead. Ja... behövs det ens en presentation?

Tom Araya, Slayer. Ännu en av favoriterna, speciellt efter att han bevisat sig så vansinnigt många gånger live. Stor fanbase av bandet också, men räcker det till seger?

Nico Sarcevic, Millencolin. Oväntat kanske, men detta är en outsider till vinsten tycker jag. Spelar kanske rätt enkelt, men rätt - och sjunger riktigt bra...

Marco Hietala, Nightwish. En favorit till segern igen, framförallt kanske för sin sångröst och förmågan att leverera live. Och hur många Nightwish-diggare får han med sig i omröstningen?

Troy Sanders, Mastodon. Tja, vad ska man säga? Jag tycker detta är en riktigt bra basist med förmågan att både spela lead och komp, och han sjunger dessutom bra. Extra så live. Vinst i denna omröstning, rentav?

Johnny Hedlund, Unleashed. Sist men inte längre minst. Hedlund från svenska Unleashed är lite av en urkraft, och kanske räcker det hela vägen?

Okej, det var väl alla. Som vanligt missade jag väl en hel massa namn, men då får ni påminna mig... urvalet är ändå inte lika svindlande stort som i fallet med gitarrister/sångare, så lite färre missar hoppas jag att det är.
Det räcker ju med dessa nio namn i alla fall, det är lättare sagt än gjort att välja sin favorit, tycker jag!

10 kommentarer:

 1. Araya såklart!
  Saknar dock Glen Benton i listan.

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 2. jo tänkte skriva honom och sångerskan i gallhammer:)

  SvaraRadera
 3. Les Claypool då? Eller ränkas inte Primus inom hårdrocken längre... jag har inte hört dem sen den urusla brown album.

  SvaraRadera
 4. ...missat Geddy Lee, Cronos och Glen Benton.
  Bra jobbat.


  INTE!

  SvaraRadera
 5. Äh. Det är en fin samling bassister även utan Geddy och gänget.
  Du får väl köra någon sorts uppsamlingsheat med missade strängbändare, både gitarrister och bassister.

  SvaraRadera
 6. Trummor och sång, trummor och sång nästa! Chris Reifert, klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lasse Stefanz är inte dum heller!

   Radera
 7. Bara lyssna på "Goin´Blind" med KISS så är det klart.

  SvaraRadera