Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 17 juni 2012

Recension: Hellish Outcast "Your God Will Bleed"

Black- och dödsmetallanstruken thrash från Norge, kan det vara något?
Såklart.
Att Hellish Outcast dessutom lyckats få Thebon - normalt frontman och översteskrikare i ett av undertecknads absoluta favoritband Keep Of Kalessin - i sättningen gör ju inte debutskivan "Your God Will Bleed" mindre intressant!
Bandet består i övrigt av tre morska gutter, som väl egentligen är kärnan man bygger på. (Förstår jag tipsaren Kim rätt så är det först på senare tid som man säkrat samarbetet med Thebon) Gitarren hanteras Martin Legreid, som tillsammans med trummisen Mads Lilletvedt även står som upphivsman till låtarna och producenter. Bandet kompletteras av Max Morbid (artistnamn, någon?) på bas, och skivan låter rätt mycket som omslaget ser ut, tycker jag.
Mörkt, med gasmask på!
10 spår serveras, och det varierar mellan rent thrashriffande (som i "Genocide" och "Face Forced Down"), tungt sväng ("Hubris") och svart black metal ("The View So Disgusting", som för övrigt stundtals låter rent av kusligt likt Keep Of Kalessin, förstås en effekt av att Thebon sjunger i båda fallen). Alla låtar är bra, och skivan är mycket jämn.
Det är en sån där platta som funkar, helt enkelt - även om jag faktiskt saknar lite riktiga höjdarspår för att hylla alstret reservationslöst.

Det som stannar kvar mest i snarast detaljer. Svänget/renset i "Ten Times Stronger", det utdragna sångskriket som kommer 1:32 in på titelspåret "Your God Will Bleed" och attacken i "Djinn (Iblis) är exempel så goda som något.

Nåväl. Du hittar skivan på Spotify, och det kan absolut vara värt lite speltid.
Bästa Spåren är inledande "The View So Disgusting", titelspåret och "Ten Times Stronger", men hela skivan är som sagt jämn och relativt stark.

Betyget då?
Mja. Alltså, det är bra. Men inte Mycket bra. Det håller sig faktiskt på "bra" mest hela tiden, så det är kanske inte så konstigt att skivan med tiden sen jag fick den har cementerat sin trea? Nä.
Detta är på pricken så. Bra!

Hellish Outcast "Your God Will Bleed" - 3

4 kommentarer:

 1. Tja! Kom in lite av en slump och såg att det fanns en jävla massa gött att läsa. Tänkte kolla lite hur många läsare du har ungefär?

  SvaraRadera
 2. Klas -> Kul, välkommen.
  De horder som läser Metalbloggen äro legio. Tusentals och åter tusentals!

  Eller inte.
  Det brukar vara runt 2 000 besök i veckan. Hur många som unika vete fan, men jag gissar att det finns runt 150-200 hyggligt trogna läsare som tittar in med jämna mellanrum. Typ..

  SvaraRadera
 3. Hellish Outcast låter säkert helt ok men Keep of Kalessin är tamejfan helt jädra überbra. Mina favoriter: Debuten Through times of war och EPn Reclaim, dvs utan Thebon även om han skriker bra.

  SvaraRadera
 4. Christofer -> Wörd. Kolla detta också: http://metalyze.blogspot.se/2012/01/keep-of-kalessin-varldens-storsta-band.html

  SvaraRadera