Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 27 september 2009

Live! Slayer "Live - Decade of Aggression"


Så här ser den ut just nu alltså, världens genom tiderna bästa liveplatta! Genom åren har den haft ett antal olika utseenden (mitt ex har blå framsida med en bild på bandet, t ex), men det spelar ju mindre roll.. Med detta innehåll kan de förpacka plattan i en sopsäck, det är en klockren 5:a i beytyg lik förbannat!
Araya, Hanneman, King och Lombardo spelar som om livet hängde på det, och mixningen gör att detta är en skiva som verkligen KÄNNS live.
Sen är det förstås låtarna. Herrejösses, vilka pärlor!
"War Ensemble", "South of Heaven", "Raining Blood", "Dead Skini Mask", Seasons in the Abyss", "Mandatory Suicide", "Angel of Death" - och det är bara på Disc 1 på denna dubbel-CD!
När vi körde Hårdrockskväll 2009 så fanns en kategori som hette "Bästa Live". 3 av 9 låtar var tagna från den här plattan (och då hade jag personligen valt In Flames istället, lite för att överraska)... det säger en hel del.
Slayer live från -91. Metallhistoriens bästa livealbum!

4 kommentarer:

 1. Det finns inte ens nån konkurent i närheten av detta live-album!!

  SvaraRadera
 2. När man kollar igenom låtlistan får man ju rysningar. Sedan att det levereras på bästa sätt gör ju plattan fantastisk!
  Hell awaits!

  SvaraRadera
 3. Nä, det är sant, det finns egentligen ingen konkurrent om titeln bästa liveskiva.
  Men det finns en uppsjö riktigt riktigt bra "runners up", så jag ser personligen mycket fram mot det kommande året eller så (med en ny livepresentation varannan vecka, och lite undantag för storhelger mm så avverkar vi äl en 20-25 höjdare på ett år). Mycket bra livelyssning!

  SvaraRadera
 4. Utan konkurrens låter ju enögt, jag håller med om att det är ett suveränt livealbum som snurrar med jämna mellanrum när humöret är passande. Men visst finns det andra bra live, jag ser med spänning fram emot att se fortsättningen i bloggserien. Tex gillar jag "Live after Death" och "Live Evil", sköna skivor rakt igenom som håller år efter år.

  SvaraRadera