Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 19 september 2009

Recension Corroded "Eleven Shades of Black"Det första vi ska göra klart inför den här recensionen är att man lätt kan lura sig. Skivan heter "Eleven Shades of Black", men här finns verkligen ingen svärta. Det är mera ljusgrått, kan man säga. Radiovänliga låtar med ett gäng killar som ser snälla ut på alla bilder (med moderiktiga mössor och palestinasjalar runt halsen), texter om känslor och relationer. Söker du svärta i musik eller text så ska du söka på andra platser. Det här är mer Takida än Satyricon, om man så säger...

Med det sagt så innehåller "Eleven Shades of Black" elva låtar av ganska bra och jämn kvalitet, snygg produktion och bra sång - som att höra 11 rätt bra låtar i rad på radio!

Gänget är svenskar, från Ånge av alla ställen, och bjuder på klassisk hårdrock av det lite snällare slaget. Titlarna har namn som "Time and Again", "King of Nothing", "Scarred" och "Bleed", och ofta låtar kompositionen i fråga ungefär som titeln antyder. Bäst är det när bandet hittar både tyngd och sväng, exempelvis i inledande "6 ft of Anger". Personligen tycker jag att en hel skiva med bandet blir för snällt och slätstruket, men det beror nog också på hur hård du föredrar din musik.

Mer om Ångegänget hittar du här:
http://www.myspace.com/corrodedsweden och dessutom finns många ex på YouTube av video "Time and Again" om du är nyfiken. Plattan ifråga släpptes under försommaren, och det förvånar mig inte om det här har rullat på radio, ex Bandit utan att jag hört det (nä, jag lyssnar inte mycket på radio...)

Bästa Spår: "6 ft of Anger"

Corroded "Eleven Shades of Black" - 2

2 kommentarer:

  1. Tjenare Chief. Hoppas att semestern i Spanien går som planerat. Jag och några till ska till mässan nästa lördag ifall du inte har något annat inplanerat. Engis skulle visst hänga med. Apropå Corroded så har deras singel Time and Again spelats rätt så frekvent på Bandit.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jo, jag hörde det. Är lite småsugen, men.. efter en vecka i España så ska det erkännas att en soft kväll hemma lockar också. Vi får se under dagen på lördagen, helt enkelt...

    SvaraRadera