Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 23 september 2009

Recension Ghost Brigade "Isolation Songs"


Då och då dyker det upp sånda där skivor som är lite svåra att få grepp om. Som inte är helt enkla att stoppa i ett fack, som spretar rätt mycket och som förhoppningsvis också växer med tiden, med varje lyssning.
Finländska Ghost Brigades "Isolation Songs" är en sån skiva.
I vissa spår låter det lugnt, dystert och väldigt mycket Katatonia, i vissa brötigare stunder får jag vibbar av både Kongh och Enslaved, och i en del riffdrivna låtar så minner mig det hela snarast om band som Lamb of God.
Med andra ord - det är många influsenser som ryms här, även om de alla görs till något eget.
Produktionen är klar, dyster och lite som vanligt när Season of Mist ger ut grejer... bra, alltså.
Sången är ömsom ren och ömsom skrik, men det beror mest på vilken låt som spelas, vilket också gäller hur hård musiken är. Ömsom vin, ömsom vatten kanske man kan säga.
För att sammanfatta skulle jag vilja säga att den här skivan växer, hela tiden. Ska du ge den en chans så gör det på riktigt. Gillar du de grupper som nämnts som referensramar så är det här absolut något du ska kolla in!
Skivans förmåga att växa är också invägt i betyget.
Mer information finns på http://www.myspace.com/ghostbrigade eller bandets officiella hemsida http://www.ghostbrigade.net/. Dessutom kan nämnas att bandet kommer till Stockholm i november, som förband till Paradise Lost.
Bästa Spår: Tja, antingen direkta "Architect of New Beginnings" eller långa kärva "Birth". Båda är riktigt bra...
Ghost Brigade "Isolation Songs" - 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar