Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 20 september 2009

Remasters - Judas Priest "Painkiller"


"Painkiller" startar med ett våldsamt härjande på trummorna, ett tecken på att Judas Priest på denna giv från 1990 har bestämt sig.
Nu j**ar ska här sparkas stjärt!

Och det gör det. Massor!
Faktum är att detta är den vassaste och hårdaste skiva som Prästerna har gjort. Och den är fullkomligt lysande, låtarna är rakt igenom starka, med fullträffar både i titelspåret och "Night Crawler".

Extraspåren är en outgiven halvballad vid namn "Living Bad Dreams" samt en liveupptagning av "Leather Rebel". Både helt okej även om i alla fall den förstnämnda känns lite malplacerad bland de andra stenhårda pärlorna på just den här skivan. CD-häftet innehåller förutom texterna en del text om britterna, samt lite tankar om just "Painkiller" - inget extraordinärt, men ändå absolut tillräckligt.

Ljudbilden på återutgåvan är klar, välproducerad och påkostad. Tipton och Downing duellerar med sina gitarrer, Robban sjunger som allra bäst och trumspelet av Scott Travis är grymt!

Detta är en av de bästa skivor som gjorts i metalhistorien genom tiderna - står du och funderar på om du ska slå till eller inte så är det bara att kolla på omslaget. Klart som fan att du ska ha den.

Du kommer inte att ångra dig. KÖP!

3 kommentarer:

  1. Mange, hur är det att lyssna på Judas Priest?

    SvaraRadera
  2. Painkiller är det ju drag i men sedan blir det aningen torrt. Lite som att äta skorpor!

    SvaraRadera
  3. Precis som Iron Maiden blev Judas Priest olyssningsbara efter andra plattan. Men Painkiller (låten alltså) är inte dum. :)

    SvaraRadera