Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 3 oktober 2010

Live!: WASP "Double Live Assassins"


1998, det känns som länge sen - men redan hade legenderna i WASP släppt så många klassiska skivor att det är rent av löjligt!
Dags för ännu en av deras liveskivor, den här gången en dubbelgiv som innehåller några av bandets bästa stunder någonsin, i alla fall i mina öron...
"I Wanna Be Somebody" har faktiskt aldrig låtit bättre än här, liksom "Animal (Fuck Like A Beast)". Otroliga tagningar, rentav!
Det som dock verkligen lyfter hela given till ett måste i din skivhylla är de fantastiska hopslagningar som bjuds. Hela klabbet startar med något som kallas "The Medley", en mix av låtarna "On Your Knees", I Don't Need No Doctor", "Hellion" och "Chainsaw Charlie (Murders In The Rue Morgue)".
Senare får du också "The Crimson Idol Medley" som består av låtar från en av världens bästa konceptskivor, samt en kombinerad "Mean Man/Rock'n'Roll To Death".
Sånt måste man ju bara gilla!
Naturligtvis innehåller skivor proppfullt med fantastiska hits i övrigt också; du kommer inte att sakna i stort sett någon låt bland klassikerna som "Wild Child", "L.O.V.E Machine", "Blind In Texas", "The Headless Children" m fl. Bilderna i det medföljande häftet får en också att önska att man verkligen fick se bandet i dess fullfjädrade, galna, köttkastarform.
Så är tyvärr inte fallet längre, om jag förstår det rätt så vill Blackie inte ens framföra en del av de gamla låtarna på grund av sin nyvunna tro, så man får trösta sig med annat.
"Double LIve Assassins" är ett bra sätt!

1 kommentar:

  1. Jo. Detta är verkligen en bra skiva. 8) Jag gillar även de låtar från kill fuck die, de blir WASPmusik live, på skiva lät det mest bara konstigt. Metal!

    SvaraRadera