Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 24 oktober 2010

Remasters: Megadeth "Countdown To Extinction"


Ny söndag, ny klassiker som återutgivits med remastrat ljud och extragodis. Dessutom är det här en skiva och en grupp som skärskådats förr, både i Remastersserien och i en egen Tvekamp.. Megadeth är tillbaka med "Countdown To Extinction"!
Det här är en skiva som för de allra flesta inte behöver någon presentation. Dave Mustaine och killarna gjorde ett uppriktigt försök att slå igenom stort, när plattan kom 1992 så nådde den till slut en 2:a-plats på Bilboardlistan. Återutgåvan är från 2004, och naturligtvis låter de klassiska låtarna otroligt bra. Öppnande "Skin O' My Teeth" gillar jag drivet på, men det är tunga och svängiga "Symphony Of Destruction" som tillsammans med titelspåret som har fått stå som minnesstoder från den här skivan. De lät bra då, de låter än bättre nu!
Extramaterialet är rätt okej, dels får man den i USA outgivna låten "Crown Of Worms" som duger gott som extramaterial, dels får man demoversioner av tidigare nämnda "Countdown To Extincyion" och "Symphony Of Destruction" liksom av lite mer oväntade "Psychotron".
Personligen brukar jag inte fästa speciellt stor vikt vid just demospår som medföljer, men det är ändå lite kul att få en demoversion av något som inte är helt väntat.
Ljudet på skivan är riktigt bra, speciellt med tanke på att originalet lät så pass bra då det ursprungligen begav sig så är det intressant att man lyckas slipa till det ytterligare på den remastrade versionen.
Det blir helt enkelt ett alldeles utmärkt paket tillsammans, och detta är en av de skivor du bör ha i hyllan!

1 kommentar:

  1. Fett, en av världens bästa thrashskivor! Får se om jag verkligen köper om den... men intressant!

    SvaraRadera