Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 8 oktober 2010

Veckans Tips: Bring Me The Horizon "Suicide Season"


Brittiska Bring Me The Horizon är - när man är i min ålder - egentligen bara snorungar. Bildsköna såna dessutom, som ser ut som vandrande reklammodeller. Det är ett sånt band som jag inte borde gilla.
Det är bara ett problem med det resonemanget.
Det går liksom inte att värja sig mot den musik som presteras och den energi bandet alstrar!
Spelningen som bandet gjorde på Metal Town år 2009 är fortfarande det grymmaste jag sett när det kommer til att piska upp frenetisk stämning bland publiken, och skivan "Suicide Season" är så cool i sin kontrast mellan det bildsköna och det blodiga att jag hade med den på min lista över de bästa omslagen på Werock.
Inledande "The Comedown" skvallrar lite om vad som komma skall - välproducerad och tajt döds/hardcore/vansinne, men det är i spår två som bandet verkligen visar klassen. "Chelsea Smile" är en sån jäkla hit att den borde toppa trackslistor och liknande!
Skivan fortsätter med humoristiskt döpt ilska ("Football Season's Over", "Diamond's Aren't Forever" och "No Need For Introductions, I've Read About Girls Like You On The Back Of Toilet Doors" är bra exempel på det), och innehåller även vassa "It Was Written In Blood" och avslutande titellåten "Suicide Season".
Omslaget är faktiskt representativt för vad man får på den här skivan.
Något som ser bildskönt och fagert ut, men som sedan rycker ut tarmarna på dig och låter dig bada i blod. Och sånt gillar man ju förstås!
Du hittar den extramatade utgåvan "Cut Up" på Spotify här, eller så kollar du in bandets MySpace här. Välj vilket du vill - bara du inte missar dem!

4 kommentarer:

 1. gullegullan koko som en gök8 oktober 2010 kl. 10:49

  men det där omslaget är ju bara en mesigare variant av regurgitates: http://fici.bira.gen.tr/06.09.2006sickeningblisssss.jpg

  SvaraRadera
 2. Nja.. mesigare vet jag inte, men helt klart påminner de ju om varandra!

  SvaraRadera
 3. Deras första skivor är ju egentligen skit om man lyssnar ordentligt. En dålig blandning av death metal med sufficet core. Har haft svårt för bandet tills deras senaste skiva släpptes. Ett namn som tar längre tid att skriva ut än den här meningen. Sjukt bra platta. Komplex (eller så har dom lurat mig) med mer melodier och mer djup än någonsin tidigare.

  SvaraRadera
 4. Tom S -> jo, men den senaste given har ju fått bra kritik i stort sett överlag, med just de omdömen du ger. Själv har jag den liggande här bredvid mig, och ska sätta tänderna i den vad det lider.
  Jag gillade som framgår redan förra given, så jag förväntar mig nu stordåd!

  SvaraRadera