Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 1 oktober 2010

Veckans Tips: The Gates Of Slumber "Conqueror"


Klassisk heavy metal.
Det är den enkla beskrivningen av The Gates Of Slumber.
Texterna behandlar ämnen som du kan föreställa dig genom att kolla på omslaget, och musiken låter faktiskt därefter också. Det är grymt bra sång av frontmannen Karl Simon, och de övriga medlemmarna i trion (basisten Jason McCash och trummisen "Iron" Bob Fouts) piskar fram ett fundament av doominfluerad klassisk heavy metal som gör att jag får ett riktigt grisflin av lycka på läpparna varenda gång jag hör det!
"Conqueror" är utgiven av svenska I Hate Records år 2008, och det är bandets andra fullängdare. Själv upptäckte jag bandet i samband med min recension av senaste alstret "Hymns Of Blood And Thunder", och det var en sån där upptäckt som gjorde att jag genast visste att jag var tvungen att söka mig bakåt i katalogen.
Något jag är mycket glad över, för om "Hymns Of Blood And Thunder är bra (jag har nog egentligen anledning att revidera det där betyget uppåt en aning egentligen...), så är detta än vassare.
Låtar som "Trapped In The Web", "Ice Storm", "To Kill And Be King" och "Eyes Of The Liar" dominerar helt enkelt.
Det är storslagen heavy metal, och gillar du band som Grand Magus så får du inte missa det här. Tyvärr verkar de inte finnas på Spotify för lyssning, men du kan glida över till bandets hemsida pronto och kolla in lite låtar - jag föreslår att du börjar med "Chaos Calling", men lyssna igenom allihop. Och köp sen plattan!

5 kommentarer:

 1. Fasiken, detta var ju riktigt bra.
  Tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Vassegod. Kvitterat då, med tanke på Kvelertak? :)

  SvaraRadera
 3. 1-1 lika åt båda två...erm nu blev det konstigt.

  SvaraRadera
 4. Jag leder! Ni tippsade och jag fann. 8) 2 - 0 till norrland. ;)

  SvaraRadera