Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 1 april 2011

Veckans Tips: Interment "Into The Crypts Of Blasphemy"


Första April idag, och där går du och längtar efter lite ny högkvalitativ dödsmetal som låter som om den var från fornstora dagar.
Tur att du läser den här bloggen då, för det är vad som serveras i denna Veckas Tips!
Det är dessutom tur att Rebellängeln läser Metal Bastard, för det var där den här skivan först kom i mitt sikte. David Snusgrop som kör den bloggen anser att detta var årets dödsmetallplatta 2010, och när man får såna tips gör man bäst i att kolla upp dem.
Tur det!
Svenska Interment bjuder nämligen på en sällan skådad dödsfest, och exempelvis är inledande "Eternal Darkness" inget annat än en uppvisning i tre minuters bisvärmsriff. Efterföljande "Torn From The Grave" och "Dreaming In Dead" är klassisk Stockholmsdöds nrä den är som finast, och sen startar bandet motortsågen igen - dags att motorsägsriffa sig igenom "Stench Of Flesh" och "Where Death Will Increase".
En av plattans bästa låtar är "Sacrificial Torment", som inleds på ett riktigt creepy sätt.
Kort sagt - detta är dödsmetal av yppersta kvalitet.
Growlandet är bra och djupt, produktion precis lagom fet och arvet som förvaltas bär minnen av Grave, Entombed och Dismember. Sämre förebilder kan man ju ha...
För övrigt konstaterar jag att skivbolaget Pulverised Records är lite av en höna som värper guldägg. De stod bakom Tribulation också, och verkar ha öga för fantastiska dödsmetalakter från Sverige!
Interment finns förresten på Spotify. Här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar