Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 22 april 2011

Veckans Tips: Rotting Christ "Aealo"Idag är det Långfredag, och jag vet ingen lämpligare grupp att tipsa om just denna dag än grekiska Rotting Christ. Namnet i sig borde faktikt vara tillräckligt för att hamna som Veckans Tips just idag, men som grädde på moset så är detta riktigt jäkla bra.

Musiken är ganska egen av sig, och för mig är denna giv från 2010 den första kontakten med bandet. "Aealo" bjuder på välproducerad black metal som korsats med bandets medelhavsinfluenser och en skvätt goth metal, och mixen liknar föga annat. Skivan som sådan har snurrat bra många varv, och det lurigaste är att det efter varje lyssning har varit ganska svårt att peka ut vilka de starkaste spåren varit - hela härligheten är nämligen främst en helhet som bör avlyssnas i ett svep.

Gästinhopp av mer eller mindre kända artister som AA Nemtheanga från Primordial och Stavros från Dirty Grandy Tales lyfter låtar som "Thou Art lord" och "Fire death And Fear", men egentligen är hela plattan en enda lång uppvisning från frontmannen, gitarristen och sångaren Sakis. Han har skrivit låtarna, han dominerar.

Bäst är det ändå på något sätt i inledande titelspåret, "Santa Muerte", "Noctis era" och den enorma "Demonon Vrosis" (som jag förresten hade med i årets Hårdrockskväll!), men det är som sagt helheten som gör det.

Kolla in bandet här, eller plattan via Spotify. Det är ett bra sätt att fira påsk!

2 kommentarer:

  1. Detta är ett band som jag velat kolla upp i..ja, så där 2-3 år.

    SvaraRadera
  2. Ett av förra årets allra främsta skivsläpp!

    SvaraRadera