Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 29 april 2011

AC/DC - det nya svarta?

Egentligen är det ganska fantastiskt.
AC/DC, ett band som har så otroligt mycket i bagaget och som spelar rätt enkel rock'n'roll med relativt lite variation är fortfarande ett av världens hetaste.
När de reser runt världen så säljer de slut arenor på nolltid.
Fortfarande.
Nu har man chansen att vinna en biljett till London för att se premiären till AC/DC's "Live At River Plate" - och träffa bandet. Det är Aftonbladet Hårdrock som tillsammans med Sony Music står för tävlingen, och visar framfötterna inom vår älskade genre.
Vi som har hängt ett tag på den här bloggen har ju fått lite annan AC/DC till livs under åren. Bildspecial ett och två när bandet besökte Stadion senast, likväl som lite förhandsbilder på scenbygget. Dessutom har bandet ploppat upp i Tvekampen om Världens Bästa Svarta platta, och med både "If You've Want Blood" samt "AC/DC Live" i serien om liveskivor så måste ha, likväl som med "Flick Of The Switch" i serien om remastrade skivor som också bör ha en plats i din skivhylla.
Med andra ord, bandet har varit med bra länge, och skapat så många klassiker att det är rent av larvigt - och nu verkar man nästan ha fått en ny vår.

Efter "Ballbreaker" som kom -95 (ja, för mer än 15 år sen alltså!) så har bandet bara släppt två plattor. "Stiff Upper Lip" år 2000 samt 2008 års "Black Ice", och kollar man på antalet år de varit verksamma på skivdiskarna så innebär faktiskt att "The Razors Edge" som kom 1990 var på bandets första halva av karriären.
Helt sjukt, det ska egentligen inte gå att vara så heta med den minst sagt avklingande produktionstakten.
Men nu är ju saker lite annorlunda i AC/DC-land.
Naturlagarna gäller liksom inte.

Och det gör att det hetaste man kan ställa på en arenascen är samma sak som det hetaste man kunde ställa på en scen efter "Back In Black" 1980. Typ.

AC/DC. Back in Black - again!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar