Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 8 april 2011

Veckans Tips: Zombiekrig "Undantagstillstånd"


Punkinfluerad thrash på svenska, med lyrik och zombieromantik, kan det vara något?
You bet.
2010 såg release av Zombiekrigs debut "undantagstillstånd", och har du missat den här skivan så är jag faktiskt lite avundsjuk på dig. Då har du nämligen 10+1 pärlor att se fram emot!
10+1?
Jo, det är nämligen 10 riktiga låtar på skivan, men faktum är att det inledande spåret som bara är ett intro kanske är det bästa av alltihop. Det är en samling nyhetsklipp som läses upp, delade av vitt brus från en radio/TV-apparat, och som låter lyssnaren följa historien bakom "Intro/Utbrott", som spåret heter. Det leder därefter in i skivans öppning, kanske hårdaste spåret "Den Mörkaste Tiden är Här".
Briljant inledning som sen följs av klockrena hits som "Håll Käften Ge Mig Dina Pengar", "Opium", "Dö För Fan", "Vad Du Än Säger" (vars fortsättning i refrängen är "...så säger jag nej", vilket gör det hela så mycket bättre!) eller den lugna men otroligt grymma "Fylla Dig Med Svart".
Kort sagt, det här är en liten ädelsten att upptäcka.
Säreget men ändå inte, och att få texterna på svenska gör verkligen att det sticker ut ur bruset. bra sång av Axel Widén också, jävligt bra.
Skivan finns i skrivande stund inte på Spotify, så du får masa dig till MySpace-sidan för att få provlyssna, eller så bara köper du skivan direkt. Du kommer inte att ångra dig.
Dessutom spelar bandet tillsammans med The Haunted den 14/4 på Debaser Medis i Stockholm.
Som sagt.
Håll Käften, Ge Mig Dina Pengar!

3 kommentarer:

 1. Joho du, nu finns vi faktiskt på Spotify! Och tack för de fina orden. =)

  SvaraRadera
 2. Vassegod Alex, äras den som äras bör!
  Välkommen förresten. Kul att du tittade in. Och när det gäller Spotify så är väl det här ett bra exempel på hur det kan gå om man skriver såna här fasta avdelningar i förväg (jo, jag ligger kanske en månad eller två före med Veckans Tips).
  Fast det kanske inte spelar nån roll.
  Jag är en klåpare på att leta på Spotify, eller hur JonteRoyal?

  SvaraRadera
 3. Zombiekrig - utan tvekan 2010 års bästa platta.Yes - hört Kvelertak, Dark Tranquality etc...

  SvaraRadera