Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 10 april 2011

Remasters: Deep Purple "In Rock"


En gång i tiden försvann min biologiska farsa ur bilden (good riddance!), och efter ett tag träffade min mor det som kommit att bli min riktiga pappa. Han hade en vinylspelare och tillhörande hörlurar som satt på ett sånt där svart huvud o filttäckt plast, och en hög med LP-skivor. Två en de som jag alltid fastnade för dels Black Sabbaths klassiker "Sabbath Bloody Sabbath", samt Deep Purples "In Rock", mästerverket från 1970.
Med sin klassiska framsida där bandets avbildats istället för presidenterna på Mount Rushmore så är det en platta med det perfekta namnet - detta är verkligen Deep Purple när de rockar!
Inledningen är lite skrammel och jam innan bandet släpper loss "Speed King" i full frihet, och det svänger vansinnigt skönt tycker jag. Skivans singel "Black Night" ligger som sista spår, och dessutom innehåller plattan Ian Gillians största stund som sångare, den episka "Child In Time" som ger mig behaglig gåshud varjer gång.
Detta är allom bekant, och dessa tre låtar var väl bärarna av plattans framgång när det väl begav sig.
Att resten av skivan är så bra är däremot kanske inte lika välkänt.
Spår som "Bloodsucker", "Hard Loving Man" och framförallt "Living Wreck" är pärlor som tål massor av spelningar!
Extramaterialet på den här jubileumsutgåvan är dels en extra fullmatad booklet, men framförallt en riklig mängd demos och inspelningar från studion. Man har valt att varva studioprat med dessa olika demos, och det är ett ganska kul grepp. Det ger faktiskt lite av en känsla av att vara med, när det räknas in inför "Speed King, take 8"... Dessutom - att spela in skivor live i studion regererar.
Det remastrade ljudet är helt okej, även om det förstås är rätt många år sen originaltejperna skapades. Det ger en organisk känsla, och förmedlar helt enkelt svaänget på ett bra sätt.
Lyssna själv!

1 kommentar:

  1. Testaments practiceskiva är inspelad live. 8)

    In rock är hur bra som helst!

    SvaraRadera