Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 19 februari 2012

Live!: Nevermore "Year Of The Voyager"

Warrel Dane.
Jeff Loomis.
Jim Sheppard.
Van Williams.
Så lyder laguppställningen på denna fläskiga uppvisning i gott hantverk.
Seattles progmetallare Nevermore har fångat "The Year Of The Voyager" på dubbel-CD (och, tror jag, trippel- LP för dig som vill snurra den svarta vinylen!), och det är en mastig spelning från oktober 2006, i Bochum, Tyskland som också finns att beskåda via DVD om så önskas.
Hela paketet är dessutom producerat av Andy Sneap, och med dessa förutsättningar märks det - allt andas klass på den här skivan.
Ljudbilden är perfekt.
Genomförandet fläckfritt.
Låtmaterialet?
Mycket bra.
Eftersom bandet ges tid att breda ut sig så får man allt från gamla örhängen som "The River Dragon Has Come" till senare spår som "This Godless Endeavor".
Det är förstås en måste-ha-skiva.
Här får man nämligen Nevermore när de är som bäst.
Lyssna exempelvis på versionerna av "I, Voyager", Dreaming Neon Black", "Enemies Of Reality", "Born" och "The Politics Of Ecstacy" så förstår du.
Med tanke på hur snyggt allt levereras så är det dessutom en alldeles utmärkt inkörsport för dig som tidigare inte gett bandet så mycket tid eller uppmärksamhet - på det hela taget kan det nästan liknas vid en "best of", och det är inte utan att man undrar lite över vad som sedan hände - bandet har väl numera splittrats efter senaste "The Obsidian Conspiracy", och istället pratas det om återupptagande av Sanctuary.
Uppenbart har något av magin och samspelet som är så uppenbart på "The Year Of The Voyager" försvunnit. Synd - men det ändrar inte på historien och det faktum att detta är en monumental liveupptagning som tillhör de där skivorna jag ofta återkommer till!

1 kommentar:

  1. Den här har jag missat. Det är skönt att man har dig! 8)

    SvaraRadera