Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 26 februari 2012

Remasters: Queensryche "Empire"

En gång i tiden stod de starka, stolta och mäktiga, Seattlebandet Queensryche. Storhetstiden har sedan tidigare medverkat i denna serie, både i form av relativt underskattade "Rage For Order" och världens bästa konceptskiva (kanske världens bästa skiva alla kategorier) "Operation: Mindcrime".
Som ett led för att tvätta öronen från 2011 års haveri "Dedicated To Chaos" så är det nu dags att ge bandets största försäljningsframgång "Empire" en stund i rampljuset.
Detta är skivan som innehåller dunderhiten - och kanske en av världens bästa ballader - "Silent Lucidity", likväl som det episka titelspåret och rakare rocklåtar än förr, exempelvis "Jet City Woman" och inledande "Best I Can".
I övrigt är det en skiva som, faktiskt, innehåller väldigt mycket bra låtar som hamnat i skymundan. Trots försäljningsframgångarna. "The Thin Line", "Another Rainy Night (Without You)" och "hand On Heart" är tre exempel på det, och överlag så är skivan genomgånde stark.
Óriginalet kom 1990, och i den remastrade versionen 2003 får man en tvättad ljudbild samt lite extramaterial i form av bonusspåren "The Last Time In Paris", "Scarborouogh Fair" och "Dirty Lil Secret". Gott det, men egentligen är det ju ursprungsmaterialet och bandets form som är anledningen till att denna skiva blev den klassiker det blev, och att du behöver den i din hylla.
Queensryche visar en på "Empire" en suverän balans mellan mognad och hunger.
Man lyckas leverera med erfarenhet utan att ge avkall på sin äkthet och genuinitet.
Geoff Tate sjunger bra som fan, och musiken innehåller mer kvalitet i varenda inledande riff än vad bandet lyckades prestera på hela senaste skivan.
En platta som hör till nödvändigheterna, och självskriven i Remastersserien!

3 kommentarer:

 1. Har ju alltid gillat dem sen jag köpte min första platta med dem på 80-talet nån gång...!
  Speciell sångare där helt klart...bra gubbar allihop :)

  SvaraRadera
 2. Bandets bästa skiva är "Promised Land". Helt fantastisk skiva!

  SvaraRadera
 3. Guldkryckan -> Bra smak av dig. Vilken skiva håller du högst?
  Jarno -> Visst, den är bra...men ändå saknar den för mig det där extra skimret som nostalgi kan lägga på en toppenskiva!

  SvaraRadera