Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 5 april 2013

Veckans Tips: Job For A Cowboy "Genesis"

Amerikanska Job For A Cowboy har ju, helt klart, ett av de tuffare och bättre namnen i extremmetalkretsarna.
Det klingar coolt, helt enkelt.
Första skivan jag kom i kontakt med var fullängdsdebuten "Genesis", bandets uppföljare till undergroundhypade EP'n "Gloom".
Det var i samband med att den släpptes 2007, och min besvikelse var stor när bandet sommaren efter var tvungen att ställa in spelningen på Metal Town i Göteborg (eller, var det 2007 det med? Tiden flyter ihop...). Det var Per som först tipsade om dem, och eftersom jag just då var på akt efter ett stycke råbra extrem dödsmetall med grindtendenser så föll det där precis rätt.
Efterföljaren "Ruination" var sämre, tyckte jag, men förra årets "Demonocracy" tog tillbaka fanan på en högre nivå.
Frågan är dock om något går upp mot debuten "Genesis"?
Jag tycker inte det (vilket iofs öppnar upp en mycket intressant tankebana, den om hur den skiva man upptäcker ett band med alltid har en tendens att hamna väldigt högt i den egna rankingen just eftersom den har en speciell koppling till dte bandet... men det är kanske material för ett annat inlägg).
Här finns förstås piskande, svängiga, brutaltunga bitar staplade på varandra.
Låtar som "Bearing The Serpents Lamb", "Reduced To Mere Filth" och "The Divine Falsehood" är bra spår men förbleknar ändå mot bandets "hitlåt" som finns på skivan. "Embedded".
Sådär, mina vänner, ska en slipsten dras om man är ute efter blod!

Snyggt omslag, bra döds och dessutom bonusläsning för den som vill i form av Fredriks Werock-intervju med sångaren och frontmannen Jonny Davy - alla goda ingridienser för att låta den här plattan hamna i strålkastarljuset ett tag som Veckans Tips.
Finns bara en sak att tillägga, egentligen.
Spotify.
Du hittar inte Job For A Cowboy "Genesis" där, tyvärr, men man kan ju faktiskt inte få allt här i världen...

1 kommentar: