Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 17 november 2013

Citatet: Doug Pinnick, King's X

 Det är inte speciellt vanligt att du på den här bloggen kan läsa om politiska åsikter eller att jag för någon speciell talan - men lite av det ska du få idag, och det kommer sig märkligt nog av Sverigedemokraterna. Detta rasistiska parti som låtsas att man inte är just det avslöjas gång på gång, och i sin förtvivlade jakt efter att hitta ett sätt att låtsas vara rumsrena så slår man ifrån sig hejvilt. Har du läst lite på nätet så har du säkert sett en del av utfallen gentemot "Inte rasist, men", och just att en kritisk röst ska tystas till alla - mer eller mindre tillåtna - pris är en sådan där detalj som gör att jag anser att detta parti måste motverkas.
Det, om något, är farligt för demokratin.

Och det påminner mig egentligen om andra fundamentalistiska tankar.
Som folk inom en rörelse ibland inte vill låtsas om.
Som delar av det kristna samfundet, ett samfund som väl egentligen borde ha människors lika värde som ledstjärna, alldeles oavsett vilken färg, form eller smak denne har (hur svårt ska det vara, egentligen?).

Ändå finns det starka krafter som inom denna rörelse är uttalat och hårdnackat mot kvinnliga präster eller samkönade äktenskap.
Det är, när man tänker på det, lika sorgligt som patetiskt.

Metalbloggen väljer Doug Pinnick från King's X (kolla in skivan "Dogman", bra platta!) för att åskådliggöra hur djupt rotat detta är, till och med för en som har samma grundtro.

"Vi kunde säkert ha blivit det största kristna bandet, men vi är inga hycklare.
Dom kristna skulle vända oss ryggen samma sekund dom fattade att vi dricker, röker braja och att jag är bög."
Doug Pinnick, King's X

...vi ska sluta där, och inte gräva mer i vare sig Sverigedemokrater eller kristna samfund. 
Detta är en musikblogg, inget annat, men barn.... tänk er för när ni ska besluta vem som styr vårt samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar