Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 1 november 2013

Werockrecensioner - Mygrain, Pyramido, Witherscape...

...det har ju varit månadsskifte, och vi är inne i november.
Det betyder ju inte bara att vi ramlat in i hösten på allvar, det betyder ju också att Werock publicerat ett knippe recensioner igen.
Som vanligt, även om det faktiskt är något färre än vad det brukar vara i samband med månadsskifte.
Jag är delvis skyldig till det.
Brukar försöka leverera minst två recensioner till varje ny månad, men det har jag faktiskt inte mäktat med denna gång. Det stannar på en, det melodiska dödsmetallbandet Mygrain från Finland.
Deras fjärde platta "Planetary Breathing" är musik som jag egentligen inte vill gilla alls, men som liksom inte riktigt går att tycka illa om. Det blir en ganska udda recension av det, tycker jag nog.

Annars är väl de stora och högkvalitativa släppen som täcks dessa två:
 
Har lyssnat sporadiskt på båda via Spotify, men såväl Pyramido "Saga" som Witherscape "The Inheritance" är sådana skivor som ligger på listan med "kolla noggrannare innan köp".
De drar också in fina betyg från chefsredaktör Martin, så du borde ha dem på din radar du med.
Werock.se
Där det händer.

Och händer mer gör det förstås när vi närmar oss årsskiftet. Nämnde überstormbandredaktör Martin har som vanligt skickat mejlet man fruktar.
Deadline för årsbästalistan.
Julafton. Som vanligt.
Däremot är det inte riktigt som vanligt med allt.
Jag har nämligen inte speciellt mycket ångest detta år.
Visst kan det ju som vanligt dyka upp skivor som ställer till det i slutet av året, men som det känns nu vet jag i alla fall vilka 5-6 skivor som kommer att belägga de översta placeringarna.
Åtminstone på ett ungefär.
Till det ska ytterligare 4-5 plattor sållas fram, men även i det skiktet finns några som känns hetare än andra, så det ska nog gå bra till slut.
Den nya månaden innebär också att det blir lite skivköparrestriktioner.
I alla fall på nya skivor.
Ska försöka summera året istället.

Det kan dock hända att det blir lite gamla skivor.
Läste ut den här boken nyss:
Rätt bra, faktiskt, även om jag inte är ett superfan av just Bruce Springsteen eller besitter massor av kunskaper sen innan. Det får mig dock sugen att täcka lite hål i katalogen, framförallt bland de äldre plattorna och en del livespelningar som får betraktas som klassiska. Och sådan lyssning borde man ju med säkerhet kunna klämma in utan att behöva rucka på årsbästalistan 2013...?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar