Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 13 december 2009

Remasters: Led Zeppelin "IV"

Där står du och tvekar. Led Zeppelin har ju ändå släppt ut en bunt remastrade plattor, och de fyra första är döpta med bara siffror... vilken är det nu som är bäst?


Goda nyheter.


Du kan sluta tveka, och greppa klassikern "Led Zeppelin IV". inte bara för att den innehåller dunderhiten "Stairway to Heaven" (som stundtals spelas närmast sönder och samman i media, men ändå lyckas hålla greppet som en bra rocklåt år ut och år in), utan minst lika mycket för det andra materialet.


Plattan startar med "Black Dog" och "Rock and Roll", 2 riktiga godbitar som bjuder på Zeppelin när de är som bäst. Sen kommer en riktigt skön blandning av ballader och rock, så på det hela taget har du en fin mix av klassiker att se fram emot på denna giv.


Att musiken framförs av Robert Plant, Jimmy Paige, John Bonham och John Paul Jones gör ju inte saken sämre - speciellt inte när du nu har chansen att lyssna på deras artisteri via en digitalt remastrad kopia.

Led Zeppelin räknas som en av grundarna till vår tids hårdare musik, riktiga pionjärer på sin tid. Plocka upp deras fjärde platta och upptäck att bra musik är tidlös - och att vi som gillar hård musik av idag ska vara tacksamma för dessa föregångare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar