Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 6 december 2009

Live: Yngwie Malmsteen "Trial By Fire"


Inse hur coolt det är att Yngwie Malmsteen släpper sin första liveplatta inspelad i S:t Petersburg - för så länge sen att det hette Leningrad? "Trial By Fire" är släppt 1989, och bjuder dessutom på en liveupplevelse som du bara inte får missa!

Bandet är ganska svenskt, Yngwie har med sig bröderna Jens och Anders Johansson på keyboard och trummor, samt Barry Dunaway på bas och Joe Lynn Turner vid sångmikrofonen, samtidigt som han serverar ett pärlband av riktigt bra låtar.

"Liar", "Queen In Love", och "Deja Vu" inleder starkt innan Yngwie får glänsa sådär lagom (dvs mycket, utan att förstöra flytet genom att sola sönder konserten) i "Far Beyond The Sun". Fortsättningen ger oss sen klassiker som "You Don't Remeber, I'll Never Forget", "Crystal Ball", "Black Star" och "Heaven Tonight" innan bandet avslutar med en oväntat bra cover på Hendrix "Spanish Castle Magic" - allt med en skön närvaro, bra ljud och bra balans mellan sångerna i sig och Yngwies dominans. Kort sagt - har du inte den här skivan i din samling och gillar bra, svängig hårdrock framförd av proffs så har du missat ett givet köp.

Yngwie Malmsteen med sitt crew - live från en stad vars namn inte ens finns längre. Jävligt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar