Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 1 december 2009

Detta händer i December!

Bloggens vana trogen försöker vi hålla koll på vad som händer den kommande månaden - men december är i ärlighetens namn inte en speciellt stor månad för metalreleaser. Några koncerter finns det, men i huvudsak kommer december att vara inriktad på sammanfattning av det gångna året.
På den här bloggen får du en snabb titt i backspegeln (2004-2008) under de fem sista dagarna innan jul, sen sparkar nedräkning av årsbästalistan igång just efter jul. Är du sugen på att få en "julkalender" redan nu så tipsas istället om En Portion Musik, som kommer att avhandla årets 24 bästa låtar från och med idag och fram till julafton. Kul koncept, men jag tror inte jag skulle vara mäktig att genomföra det - det känns verkligen som en grannlaga uppgift!

Nåväl, december! (och som vanligt är dte rätt hård Stockholmsvinkling på det spelningarna, undrar du över något av gigen i en annan stad eller tycker att bloggen saknar någon viktig händelse så hojta till!)

 • 4/12 Avatar, Within Y & Degreaded spelar på Klubben i Stockholm
 • 8/12 Doro spelar på Göta Källare
 • 9/12 30 Seconds To Mars släpper albumet "This Is War"
 • 11/12 In Flames, Killswitch Engage, Dead By April, Every Time I Die spelar på Hovet
 • 15/12 Sonata Artctica spelar på Klubben
 • 28/12 Europe & Crucified Barbara spelar på Hovet

Med andra ord - December kan du gott och väl stanna inne och läsa en massa. Själv tänker jag försöka lyssna ikapp på en del plattor som förtjänar massor mer speltid!

2 kommentarer:

 1. Nåja, den 11:e tänker iaf inte jag stanna hemma... även om det är väldigt låg förväntan på alla banden förutom huvudakten, In Flames. Kan också rekommendera Klubben nu på fredag, både Avatar och unga Degradead är riktigt sevärda liveband.

  SvaraRadera
 2. ...även Killswitch är ju en rätt vass liveakt, trots att jag är besviken på deras senaste alster så kommer de att vara bra.
  Ja, för er som ska dit alltså.. :)

  SvaraRadera