Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 24 juli 2011

Demorecension: Conspiracy Theory "All Night Long"
Stockholms Conspiracy Theory är ett gäng rockers med diesel i blodet, och som verkar vara uppfödda på smutsig rock från akter som Backyard Babies och Hellacopters. I bakgrunden av demogiven "All Night Long" hörs dessutom en ådra av punk och enklare rock, och Rebellängeln hör nickar åt Ramones likväl som tidiga AC/DC i en del av materialet.

6 spår långa "All Night Long" innehåller - som väntat - både starka och svagare kort. Bäst funkar det i raka låtar med smittsam refräng som "Hellbound", "Channel 9" (med ett trixigt intro som är en kul detalj) och inledande "The End". Mindre roligt är det i "What If?" som lider av att vara mest stökig, och tyvärr också titelspåret - som, märkligt nog, känns lite ofärdigt när det kommer till refrängen!?Nåväl, bandet som sådant har lyckats skruva till ett bra ljud på demon, och musikaliskt funkar det väl. Gitarristerna Jocke och Erik gör ett habilt jobb, rytmsektionen med Jurgis på bas och Max på trummor gör sitt jobb och sången av Johan är stundtals ganska bra - även om det engelska uttalet ibland kan lämna en del att önska.


På det hela taget är "All Night Long" ett bra första steg, och nästa nivå torde vara ett än mer genomarbetat låtmaterial!


Bandet satsar också stenhårt, och har en ganska snygg MySpacesida (med en extra låt uppe för lyssning), samt hela "All Night Long" på Spotify.


Dock är jag ganska tveksam till att bandet kommer att lyckas med sin satsning - och anledningen är ganska enkel. Jag tror inte de är hungriga nog. Musiken är en del av denna typ av akter, den andra är "bad-boy"-livet, och utan att veta så känns det som om det är där det brister. För lite desperation, kanske?Dock, nu gissar jag. Det ska vi ta reda på!

Så småningom kan bloggen lova en intervju och tävling med Conspiracy Theory, så gillar du den här typen av musik är det bara att hålla ögonen öppna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar