Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 4 juli 2011

Demorecension: A Hero Divine





Det är dags för premiär på en ny avdelning på denna lilla blogg.
Demorecensioner!
Det betyder förstås att sitter du och ditt band på en demo som ni vill få granskad så hojtar ni till - skicka ett mejl till chief-rebel-angel@hotmail.com så tar vi det därifrån.


Först ut är "Smålands hårdaste mjukisar" från Växjö - A Hero Divine.
Bandet består av Joakim Demiri på sång/skrik, Olof Ekelund (trummor), Per Lindberg och Jakob Bengtson (Gitarr) och Dino Helmefalk (bas), och debutEP'n är 4 spår långa fyndigt betitlade "When There Is No More Room In Hell The Dead Will Walk The Earth" (Stulet från "Dawn Of The Dead", förstås, men vad gör väl det? En bra titel är en bra titel!)


Musiken som bjuds har sina förebilder i akter som Meshuggah och kanske en skvätt Lamb Of God och modern hardcore, och de låtar som lyssnaren bjuds är:

1. Seal The Hatch
2. Dear Lord Vader
3. I Wanna Be Eugéne
4. Surrender To Madness


Den typ av musik som bandet gett sig på är förstås inte den enklaste, och det är för mig som utomstående relativt enkelt att konstatera att det kommer att ta minst en demo till innan detta gäng kan ge sig på nästa nivå.
Inte för att det är dåligt, utan för att det helt enkelt tar ett tag att hitta "rätt" med sitt sound och den nivå av tajthet som krävs för att man ska sticka ut.
Låtskrivarförmågan är väldigt lovande, och själva materialet som serveras är riktigt potent - speciellt inledande "Seal The Hatch" - och en bra bas att stå på.
Musikaliskt tycker jag att trummorna är bra spelade, en aning mycket cymbalarbete kanske, vilket är lurigt när möjligheten att arbeta med ljudbilden är begränsad. Det kan lätt ta över, och bli störande istället för att höja allt. Ja, som vitlök, typ. Bra i lagom mängd!
Gitarrspelet är bra, jag gillar samspelet, och bas bildar med trummor en lovande rytmsektion som kan bli ryggrad framåt.
Sången är som bäst i skrik och growlmode, och kanske ska man fundera på vilken sorts band man vill vara i framtiden. En del verser och en del körsång kan man kanske plocka bort?

A Hero Divine är dock bra modiga, det krävs lite guts att kontakta en blogg som denna och be om en recension. Dessutom vill jag som sagt påpeka att detta är en riktigt bra första utflykt, och jag tror absolut gänget har en framtid. Det gäller som sagt bara att slipa till sitt sound, att hitta sin identitet!

1 kommentar:

  1. Tackar för recensionen! Bra skrivet och med konstruktiv kritik, precis som vi vill ha det! :)

    SvaraRadera