Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 6 december 2011

INtervju: Rock Science

Igår startade skeppningen av spelet Rock Science (när det är inte försent, du kan fortfarande köpa ditt exempler i Rock Science Shop), och vad passar då bättre än att kolla vad gubbarna bakom spelet tycker om livet?
Här kommer en intervju!

Rock Science, ett brädspel som utgår från alla rockers högsta dröm - att visa sig mer kunnig inom denna (den viktigaste!) vetenskapen. Hur fanken kom ni på den idén?
Det var ett möte mellan tre snubbar med hjärtat på rätt ställe. Jorge Bravo som spelade i Roachpowder och Skintrade på det glada 90-talet, Tor Magnusson som länge hållit på med rock-quizar och Ted Thunder, en rocklegend. Länge var det bara en häftig idé, men sen under 2011 drog vi på gasen till max. Jag anslöt mig innan sommaren tillsammans med Nicke Andersson, Douchebag Dave och Zeb von Z - tillsammans mörsade vi frågor, design och allt det där medan ni andra låg i hängmattan och gottade er!

Vilka är ni, i "labbat", bakom spelet?
Jorge, Ted, Dave, Zeb, Örebro-Tobbe och jag utgör the Rock Science Lab. Sen är det en hel del andra inblandade på olika hörn, alltifrån tryckare och korrekturläsare till festfixare och elaka hundar.

Var det självklart att ni skulle ha med en sån som Nicke Andersson - och tror ni att det är ett måste för att få genomslag i mediabruset idag?
Nej, faktiskt varken självklart eller ett måste. Har man en grym produkt som man verkligen tror på, vågar satsa på och kan berätta om, då kommer folk förstå och gilla det. Men visst har Nicke hjälpt till, med sitt fina öga för rock och inte minst med Rock Science-låten. Han är en klippa!

Hur kommer det sig att samarbetet blev med just Nicke, och hur etablerade det sig?
Jorge gjorde bland annat musikvideon till The Hellacopters "Carry Me Home" back in the day, så de känner varandra. Jorge åkte helt enkelt ut till Nickes studio och Nicke nappade direkt på idén att göra ett äkta, old school brädspel om rock. Det var Nicke som sa att "fan, ett sånt här spel måste ju ha en egen anthem." Så var saken biff.

Hur har mottagandet varit?

Officiell release är den 9 december, men det finns ute i vissa butiker redan nu. Det ska sälja bra, vad jag har hört, och det är ett jäkla tryck på hemsidan och så. Vi hade inte väntat oss ett så bra mottagande i medierna, i synnerhet gammelmedia, men nu har vi redan varit på TV4 och på Bandit och kommer ut i Aftonbladet och det känns skitkul.

Vi trycker en begränsad första upplaga som inkluderar Imperial State Electrics singel "Rock Science", i bara 5000 ex, så det gäller att skynda sig om man vill lägga vantarna på den här klenoden hehe.

Vilken del av spelet är roligast, tycker ni? Frågeställningarna eller bettandet, och varför?
Roligast är nog ändå Rock the Song, där man får plocka fram luftgtarren och försöka nynna kända riff medan de andra gissar. Sen är ju frågorna viktigast av allt, helt klart. Bettandet är en krydda som förhöjer upplevelsen. Som gör att alla hela tiden är involverade medan man spelar. Inget mer sådant där trist TP-väntande på sin tur.

Just nu är spelet på engelska. Får vi se det i fler språk, tänker ni - och finns det ens någon möjlighet att vi kan få se Lemmy som galjonsfigur för en internationell lansering?
Haha, det får vi hoppas! Vi körde på engelska eftersom de flesta låtnamnen, banden och låttexterna är på engelska ändå. Och så kan vi sälja på en gång till övriga världen, även om vi fokuserar på Sverige nu. Men språket är inte allt. Om vi ska ge oss in i t.ex. USA så måste vi fokusera om spelet mot USA också, tror jag. Alltså byta ut vissa band och så vidare.

För övrigt så har vi en Lenny på kontoret och han får räcka for the time being hehe. Kolla in nya filmen på www.rockscience.tvså får ni träffa Lenny!

Vilka tankar har ni framöver när dte gäller spelet, blir det fullt fokus på här-och-nu, eller orkar ni med produktutveckling parallellt? Eletroniska exemplar, fler språk, Rock Science 2?
Just nu är det fokus på här-och-nu. Vi måste få ut Rock Science i julhandeln så det är full rulle. Men vi har redan börjat tänka på framtiden. Och mycket riktigt, det är bl.a. digitala spel som vi funderar på, i alla fall en app någon gång i vår. Samt att översätta allt till tyska - det du!

Okej, nu börjar fantasin och frågorna tryta. Måste spela spelet själv antar jag, innan det dyker upp fler frågor.. men: Det finns lite till. Ska vi ta en snabbrunda?
...vem är bäst på Rock Science av er på redaktionen/labbet?
Det är nog rätt jämnt mellan Dave Douchebag och Zeb von Z, våra två Question Wizards. De har i och för sig skrivit de flesta frågorna så det är kanske lite fusk...?

...vilken fråga är roligast?
Det får man nog upptäcka själv...

...vilken dryck passar bäst till?
Bärs! Vi kan inte garantera att spelet funkar utan öl. Tror inte det har testats.

...är det medvetet att priset 66,60 Euro?
Vi har satt 666 kronor som rekommenderat slutpris i Sverige....

...vem kom på slogan "poser, fan or scientist"?
Ingen aning!

Okej, sista frågan, en fråga som är standard för mer eller mindre alla som intervjuas på Metalbloggen. 2011 lider mot sitt slut - vilken skiva har varit bäst?
Mastodons The Hunter är en grymt bra platta.

2 kommentarer:

  1. Coolt med intervju, hoppas på att få hem detta spel snart. :)

    SvaraRadera
  2. Kan avslöja att jag har spelet hemma nu. ;)

    SvaraRadera