Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 16 december 2011

IAGO "A Buzzard In A Lark's Nest" - releasefest ikväll!

Göteborgsbandet IAGO släpper nu sin debut "A Buzzard In A Lark's Nest" (tjuvlyssna via Soundcloud här), och firar med releasefest ikväll. Henriksberg är platsen, och man kommer att framföra skivan i sin helhet.


Bandet själva säger sig ha rötterna i dödsmetallen, men att man nu strävar efter att frigöra sig och verkligen satsa allt på att låta musiken leda sig på nya stigar.

Och det stämmer nog.

"A Buzzard In A Lark's Nest" är progressivt, mörkt, hårt och vackert på en gång. Låtarna är ganska långa och slingriga, och det är inte utan att man tänker Opeth eller Cult Of Luna, stundtals - även om vi inte pratar en kopia av någon av akterna. Likheten är snarare en känsla.


Och sämre akter kan man ju låna känslan av...

Nå, får du chansen att kolla bandet så gör det. Kanske redan ikväll?

5 kommentarer:

 1. Tack för de goa orden! Vi är peppade inför ikväll!
  Killarna på bilden ser riktigt goa ut, men de är inte så värst lika oss i iago ;)
  Inte så himla petigt, men om man är där ikväll och letar efter oss, så får man ta sig en titt när vi är på scen, jag har inga bandbilder här, så de där goa grabbarna får representera.
  ha det super
  /isak

  SvaraRadera
 2. Isak -> Vafanken säger då?
  Har för mig att det var på er sida jag stal bilden?! :)

  Hur som helst - kör hårt ikväll då.
  Alla som är där får ju se er ändå!

  SvaraRadera
 3. Snubblade över Iago på Record Union, av en slump. Har nött "A Buzzard in a Lark's Nest" sedan dess. Fy satan vad gött. Vill höra mer. Finns någon hemsida? Hittar er bara på Soundcloud, Spotify osv. Spelar ni i Stockholm snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Henrik. Riktigt kul att höra att du gillar oss! Vi finns på facebook: http://www.facebook.com/pages/Iago/247969918596731. Det är den enda sida vi använder oss av. Vi får se om vi lyckas ta oss till Stockholm någon gång, hade varit fruktansvärt kul! För tillfället verkar vi som en trio och musiken har blivit släpigare och tyngre sedan "A Buzzard In A Lark´s Nest". Förhoppningsvis spelar vi in lite låtar under 2013!

   Radera
  2. Tjenare Henrik. Riktigt kul att höra att du gillar oss! Vi finns på facebook: http://www.facebook.com/pages/Iago/247969918596731. Det är den enda sida vi använder oss av. Vi får se om vi lyckas ta oss till Stockholm någon gång, hade varit fruktansvärt kul! För tillfället verkar vi som en trio och musiken har blivit släpigare och tyngre sedan "A Buzzard In A Lark´s Nest". Förhoppningsvis spelar vi in lite låtar under 2013!

   Radera