Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 27 september 2013

Veckans Tips: Xentrix "For Whose Advantage?"

Okej.
Du har alltid undrat hur Metallica skulle låta om de var nästan lika bra som de egentligen gör på de gamla plattorna, samtidigt som de har en kopia vokalmässigt av Sacred Reichs Phil Rind som hanterar gastandet.
Svaret är Xentrix (uttal på det? Ingen aning...) från UK, och skivan "For Whose Advantage?" är plattan jag ämnar använda för att leda det hela i bevisning. Skivan är utgiven 1990 på Roadracer Records. 
Bandet består av Paul Mackenzie på bas, Kristian Havard på lead guitar, Chris Astley (släkt med Rick Astley? Antagligen inte, men visst hade väl det varit otroligt kul!) på sång och kompgura, Dennis Gasser på trummor, och bandet serverar intelligent thrash som är både egen och en kopia på samma gång. Jag menar, lyssna på bästa låten "The Bitter End", speciellt i versen, och undvik att tänka på just Metallica i tiden för "...And Justice For All", I dare you! Ren ripoff, skulle jag vilja säga, så det är tur att bandet på en del andra spår hittar sin egen fora.
"False Ideals", "Kept In The Dark" och titelspåret är väl så goda exempel som något, och omslaget ger det hela en extra klatsch. Det kan faktiskt hända att du sett just omslaget i någon Ginzakatalog när det väl begav sig, det har i alla fall jag.
Jag hade däremot inte lyssnat på skivan innan jag fick mitt ex i högen av förbrukade plattor som Magnus Ö donerade. Givetvis var det här en av dem som jag ville kolla in, det ser man ju på omslaget att det är bra!

Tyvärr verkar det inte finnas på Spotify, om min begränsade sökförmåga talar sanning.
Det gör det lite trist, förstås, att tala om en så lysande egen kopia av all annan thrash. Hittar du Xentrix "For Whose Advantage?" på gratisdelning a lá Spotify eller YouTube så får du mer än gärna dela det med dina medläsare!

3 kommentarer:

  1. Skulle tro att uttalet borde landa någon stans runt ksentriks, om man tolkar det med engelskspråkiga ögon eller sjentrisj med lite mysläsp om man ser det från spansk horisont. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag vill uttala det som Zentricks. Men det är säkert helt fel. :)

    SvaraRadera