Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 30 januari 2011

Remasters: Phenomena "S/t"


Ibland verkar det bara som om allt stämmer.
Att precis alla stjärnor står rätt i skyn, att alla järtecken och förutsättningar är rätt, och att resultatet av en ansträngning kommer att bli helt fläckfri.
Jag hoppas verkligen att hela gänget bakom 1984 års självbetitlade platta med Phenomena fick känna så i skapandeprocessen, för det måste ha varit vad som hände.
Allt blev helt rätt.
Och resultatet är något så ovanligt som en helt fläckfri skiva.
Jo, det är sant - här finns inte en enda miss!
Tom och Mel Galley har skapat musik och text, men backas upp av kvalitetsmusiker så som Cozy Powell på trummor, Don Airey på keyboards och naturligtvis Glenn Hughes på sång (jag tror faktiskt aldrig att han har sjungit bättre, karl'n!).
Produktionen är gjord av Don Airey och Mervyn Spence, och den är mycket passande för denna typ av lite mjukare hårdrock.
Men det är inte det som är det magiska med skivan.
Det magiska är låtmaterialet.
"Kiss Of Fire", "Still The Night", "Dance With The Devil", "Phoenix Rising", "Believe", "Who's Watching You", "Hell On Wings", "Twillight Zone" och titelspåret "Phenomena" är alla klockrena kompositioner som fanns på originalskivan. Helt fantastiska, rent av.
Men grejen är den att de två spår som ligger som bonus på den remastrade versionen från 1993 (med remastrat ljud, rattat i The Cutting Room, Stockholm, av Peter Dahl) är lika bra!
"Assassins Of The Night" och "Running With The Pack" borde förstås ha funnits med på skivan i förstaläget, så bra är de.
Och det vill ju inte säga lite!
Phenomena är för mig det perfekta sättet att vila öronen på när jag är less på för mycket distad musik. Kolla in dem du med!

2 kommentarer:

  1. För just den här typen av musik så är detta en milstolpe och precis som du säger så är den helt fläckfri, en kanon platta med andra ord.

    SvaraRadera
  2. Detta album ska jag kolla upp det gjorde jag aldrig när det begav sig. Trevligt med 2 extra låtar. Tack för tipset.

    SvaraRadera