Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 4 januari 2011

Hårdrockskväll 2011 - The Alternative List...

Imorgon är det dags.
Årets bästa kväll går av stapeln, Hårdrockskvällen är här!

Varje Trettondagsafton samlas ett gäng inbitna rockers och spelar musik och dricker öl i ett organiserat kaos. Varje år avhandlas också ett otal olika kategorier som varje person i hemlighet får hitta låtar som ska motsvara, och sen betar vi av en kategori i taget.

Här har du mina val från förra året (inklusive kategorier, förstås), men i år har jag bestämt mig för att vara lite klurigare. Jag valde efter en stunds betänketid att bara ha med musik som släptts 2010, och dessutom försöka hitta lite udda saker som många eller i alla fall inte alla av de som är med imorgon kväll har hört förr.

Svårt, men kul.

Och, det innebär också att dte finns en alternativ lista. Den som består av musik som släppts innan 2010. Som uppladdning för mig själv och teaser till de andra så tänkte jag bjuda på den, redan idag...


1) Bästa Detalj: At The Gates "Slaughter Of The Soul"... ja, vad ska man säga? Det där "go" som kommer i början av låten är jävligt svårt att slå som detalj, helt enkelt. Hoppas faktiskt att någon annan tar med den!


2) Något Överraskande: Helloween "Ride The Skye" med Kai Hansen. Svår för att inte säga hopplös jäkla kategori. I kretsen är jag i alla fall inte speciellt känd för att vara ett stort powermetalfan, så den här dängan hade nog gjort susen.


3) Bästa Upptäckt Senaste Året: The Crown "Drugged Unholy". Jo, jag är efterbliven som inte fattat grejen med The Crown förr, men tack vare bland annat Slusk så är det åtgärdat nu. Skitbra låt, skitbra band!


4) Bästa Europeiska Akt: Paradise Lost "Faith Divides Us - Death Unites Us". Tja, man hade ju kkunnat välja en etablerad stor akt som ex Iron Maiden, eller en upcoming som kanske Bring Me The Horizon, men för mig skulle valet stå mellan britterna eller Behemoth....


5) Bästa Titelspår: Behemoth "Demigod". ...och eftersom polackerna kommer här så är valet enkelt. "Demigod" har allt, tyngd, sväng, melodi, stämning... eventuell utmanare från min sida skulle ha varit Keep Of Kalessin "Armada". Jag gillar den skarpt.

6) Bästa Black/Death: Opeth "Ghost Of Perdition". Nä, ingen överraskning direkt, för de som följt min smak ett tag.

7) Bästa/Mest Passande Sånginsats: Whitesnake "Soldier Of Fortune", live från den akustiska upptagningen "Starkers In Tokyo". Jo, men lyssna själv så fattar du varför. Det där är stämband av guld, mina vänner!

8) Bäst Just Nu: Dio "We Rock". Enligt min erfarenhet så är det bäst att ta en mer eller mindre känd låt så här sent in på kvällen. Det har liksom en tendens att bli lite... tja, luddigt, kan man säga. Och vad passar då bättre än att hylla legenden med min absoluta favoritlåt med honom? Nä, just det. Inget!

Så, det var den alternativa listan. Ingen av ovanstående låtar kommer att spelas av mig imorgon!

3 kommentarer:

  1. Ännu en bra och härlig lista av dig!

    SvaraRadera
  2. Tackar, kul att du gillar den. Så får vi se vad som sägs om den "riktiga" skivan. Den är det lite mer udda spår på, tror jag man kan säga...

    SvaraRadera
  3. Mycket bra alternativ lista.

    SvaraRadera