Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 16 januari 2011

Remasters: Black Sabbath "Born Again"


Remastersserien återföds på nytt, och vilket bättre sätt att göra det på än med en ordvits, typ?
Nä, precis.
"Born Again" med Black Sabbath är egentligen inget annat än en styggelse... .men en bra sån!
Omslaget är minst sagt udda (så pass ful-snyggt att det vunnit en tävling här på bloggen), och detsamma kan faktiskt sägas om musiken.
Det är ju Black Sabbath - det hörs om inte annat på tyngden och riffen - men ändå inte. Bandet som presenterar det här frontas nämligen av Ian Gillan (som har sällskap av resten av originalsättningen Iommi, Butler & Ward), och det är en röst som inte alls är Black Sabbath.
Det är Deep Purple för mig.
Så musiken - hur bra den än är - blir en bastardkorsning av Deep Purple och Black Sabbath för mina öron!
Skivan kom 1983 i ursprungsskick, och den remastrade versionen släpptes 2004 (och är av den formen att man måste läsa det finstilta i CD-häftet för att kunna hitta att ljudet faktiskts har remastrats och inte bara prånglats ut på nytt... ifall man nu inte skulle höra det...).
Den nya utgåvan är, precis som med andra skivor i serien från de brittiska legenderna, en skiva som inte har ett uns extramaterial. Du köper den här skivan för originallåtarna, helt enkelt.
Och de är bra!
Så, nu gör vi såhär... öppna Spotify och lyssna med:
Inledande "Trashed" är bra rock'n'roll, oljudet "Stonehenge" leder in till domedagsladdade "Disturbing The Priest" likväl som oljudet "The Dark" leder in till svintunga "Zero The Hero".
Otroligt bra!
Och då har vi ändå kvar underskattade "Digital Bitch", titelspåret och "Keep It Warm".
All in all, en riktigt bra bastard till skiva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar