Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 8 januari 2011

Recension: Motörhead "The Wörld Is Yours"


Det finns knappast något band som Motörhead, det kan vi börja med att konstatera. Lemmy med anhang är liksom ett egen genre, och det låter på den här given precis som vanligt, ungefär.
Som det ska göra.
Hög volym, lika hög tuppkam.
Det är helt enkelt ett säkert kort, med små små steg av utveckling som ändå rättfärdigar ett nytt släpp.
I det här fallet får man en rätt hård platta, inledande "Born To Lose" är driven och svängig hårdrock och i tunga "Brotherhood Of Man" får man något så tufft som growl med Lemmy (!), nyheter som räcker gott och väl i detta sammanhanget.
naturligtvis finns fler ljuspunkter än så på plattan, och det är väl det som gör det så stabilt.
Jag gillar "Waiting For The Snake", "I Know How To Die" och "Get Back In Line" som är klassiska Motörhead-alster, och avslutande "Bye Bye Bitch Bye Bye" är lika cool som titeln är sexistisk.
Lemmy kraxar dessutom precis så grovt och rossligt som man kan förvänta sig, likväl som att hela plattans stjärna visar sig från sin allra bästa sida.
Jo, jag pratar om svenske trummisen Mikkey Dee.
Han spelar på den här plattan med ett enkelt sväng som är helt makalöst, och jag skulle vilja likna spelstilen stundtals med en sådan som Tommy Lee - fast bättre.
Otroligt bra, och det bär hela skivan rakt igenom.
Dessutom finns ännu en sak närvarande på den här plattan som gör det bra.
Ljudet.
Motörhead har historiskt sett inte alltid haft ett bra ljud på sina skivor (hahahahaha... ja, se där ett understatement, ljudet har stundtals varit enbart bajs, för att prata klarspråk!), men här har man lyckats med att både skapa en ganska ren ljudbild utan att förneka att det är just Motörhead som spelar. Det är fett och lite rått, men ändå modernt och klart.
På det hela taget kan man säga att legenden Motörhead lever och frodas, och har mer än bara sina gamla klassiker att släpa runt i bagaget med denna underfundigt döpta skiva.
Var det länge sen du kollade in gänget så är detta en skiva som är väl värd sin tid och sina pengar!
Du hittar "The Wörld Is Yours" på Spotify och mer info via bandets officiella hemsida.
Bästa Spår: Inledande "Born To Lose" är helt grym, men även "Brotherhood Of man" och "Waiting For the Snake" får vara värda omnämnanden.
Betyget känns ganska klockrent, det saknas lite fler höjdarspår för nästa steg på skalan, men räcker lätt för att hålla sig från nästa steg neråt på skalan. Motörhead - bättre än du trodde!
Motörhead "The Wörld is Yours" - 3

4 kommentarer:

 1. Bra där, tycker själv att detta är ett mycket bra släpp och precis som du säger så spelar Mr Dee grymt bra på denna platta. Ett album som gott kan få en plats i hyllan.

  SvaraRadera
 2. rent ljud behöver inte samma sak som bra ljud

  SvaraRadera
 3. "rent ljud behöver inte BETYDA samma sak som bra ljud" menade jag

  ace of spades låter tio gånger bättre än detta

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym. Visst har du rätt i att rent ljud och bra ljud inte behöver vara samma sak. Viss musik kräver ju t o m lite skit i ljudbilden, och just Ace of Spades är väl ett bra exempel på det.
  Personligen tycker jag dock ibland att det ibland blir för skitigt och grötigt - jag vill ju kunna höra själva låten och instrumenten!!

  Smaken är som baken! :-)

  Åh. Välkommen, förresten. Hoppas du hittar mer att läsa!

  SvaraRadera