Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 6 augusti 2011

Recension: Badmouth "Heavy Metal Parking Lot"
Killarna i Stockholmsbandet Badmouth är verkligen inga fegisar.
Inför andra given stegade basisten Chris LeMon fram till en viss Chips Kisbye med förflutet i Sator och frågade om han inte kunde producera den kommande skivan. Den döper man till "Heavy Metal Parking Lot", men efter den berömda dokumentären - utan för att amerikanske gitarristen Randy Joy haft precis de erfarenheterna själv.
För att sticka ut än mer så laddar man med singeln "Radiator" med kommande nummer av Sweden Rock Magazine, och lägger man dessutom till det faktumet att bandet haft spelningar på fängelser, endast någon meter från några av de mest kända förbrytarna vi har i Sverige så är det bara att konstatera: Badmouth drar sig inte för att våga sticka ut.

Och det är det som är så konstigt.
Att ett gäng killar som vågar sig på det mesta i riktiga livet väljer en så trygg och tråkig medelväg när det kommer till själva musiken.
"Heavy Metal Parking Lot" är från första till sista ton breddfylld med välproducerad, snygg och duglig hårdrock med ena benet i den klassiska hårdrocksmyllan och det andra i rock'n'rollträsket - och slutresultatet är alldeles för välpolerat och ointressant för att det ska sticka ut i dagens brus b
Tufft?
Jo. Men med det briljanta omslaget och den karskhet som bandet besitter så tycker jag nog att förväntningarna förtjänad att skruvas upp.
Inledande "Son of Sam", sköna "Silver Lining" och "City is Burning" samt balladen "Jake Brakes" är de bästa stunderna på plattan och håller upp slutbetyget något, men för att bäst symbolisera min känsla för denna platta ska bi kolla in just singeln "Radiator".
Det hörs långa vägar att den låte är producerad av Chips, doften av Sator ligger tung över främst refrängen, och på det hela taget är låten snygg och duglig. Det finns bara ett problem.
Den svänger inte. Alls.
Och musik som hämtar kraft i en refräng byggd på groove och känsla som sen inte svänger...nä, det funkar inte alls för mig.
Tyvärr.
För visst vill man gilla ett band som pryder insidan av konvolutet med texten "It's Gotta Be Metal, Cause The Rest Is Crap"?

Nå, gillar man välproducerad hårdrock som garanterat kommer att dyka upp som utfyllnadsbokning på kommande sommars festivaler - då är det inte mycket att bråka om. Då ska man kolla in detta.
Själv glider jag nog vidare i mediabruset...


Bästa Spår: "City Is Burning"

Badmouth "Heavy Metal Parking Lot" - 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar