Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 11 augusti 2011

Är ni över er topp, Dark Tranquillity?

Alltså, såhär på ett kontor när det är lite gråmulet ute (och helt utan hämningar) så passar det sig att spela musik. En av akterna som ramlade igång idag blev Dark Tranquillity, och skivorna "Character", "Damage Done", Fiction" samt "We Are The Void".
Spelade efter varandra är det ändå rätt tydligt att senaste given "We Are The Void" inte alls är en av topparna som bandet presterat... min recension var ganska snäll, faktiskt. 3 Röster om den var spretig, som fan. Och nu har bandet släppt video till låten "Iridium", ett sntycke rätt bra sak - men nästan det sista som går att pressa ur skivan också.


Eller?
Jo. Jag tror det, och nu känns det som att göteborgarna har lite att bevisa nästa gång det beger sig. Just nu pekar faktiskt formkurvan lite nedåt, trots att det man presterar förstås smiskar många akter på fingrarna...
Ett band som däremot inte har vikande formkurva är detta gäng.
The Sword.
Fy fan vid skönt häng det är i den här låten, "Lawless Lands".
De får till ett grymt sväng utan att i princip ta ett enda riff i versen!
Familjen ska till Spanien mot slutet av augusti, och förra året var det skivan "Warp Ride" med just The Sword som fullständigt ägde mig under den resan.
Kan bli så igen faktiskt!Jaja, det om detta. "Sommarregn" (läs åska, hagel, ösregn) ute igår. Lite mesigare än "Raining Blood", men det får duga.

Till sist: vet du om det finns någon möjlighet till boende i Stockholmsområdet? Lägenhet, rum eller liknande? Allas vår vän JonteRoyal är lite på det hala och behöver din hjälp i så fall. Helst genast!

5 kommentarer:

 1. Håller med. DT måste bevisa nåt. Det känns som om bandet gått på rutin och kommit undan med det ett tag nu. Denna skiva är ett sömnpiller.

  SvaraRadera
 2. Ni vet ingenting om musik. Det är helt uppenbart.

  Snart får man väl höra att Saik är ett bra lag även. Nej jag tackar ja.

  8)

  SvaraRadera
 3. Fredrik -> Det har du rätt i. Jag vet inget om musik, och Skellefte AIK är grejen hela dan när det gäller hockey.
  Det inser du nog snart också' ;-)

  SvaraRadera
 4. Saik är aldrig en grej, en hel dag. 8)

  Men jag låter så barsk. Jag kan ju inte rå för att mörkret och ondskan kommer från Skellefteå. ;D

  SvaraRadera
 5. We are the void är ju en kanonplatta. Tycker själv att Dark Tranquillity bara blir bättre och bättre!

  SvaraRadera