Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 21 augusti 2011

Remasters: Judas Priest "British Steel"


En del traditioner är bra. Till för att hållas.
En av dem är att Remastersserien alltid startar sin höstsäsong med en platta från Judas Priest - så även detta år!
Tidigare har bandets plattor "Painkiller" samt "Screaming For Vengeance" fått sina minuter i rampljuset, och nu är det dags för bandets kanske mest klassiska platta.
"Brittish Steel".
Plattan spelades in 1980, och bjuder på en sådan uppsjö av Priestklassiker att det är rent av löjligt. "Metal Gods", "Breaking The Law" och "Living After Midnight" såg till exempel dagens ljus för första gången i samband med utgivningen av den här skivan, och de har ju stått sig mycket bra sen dess. Hela skivan är dock fantastiskt bra, och låtar som "United", "Grinder", "Rapid Fire" och "You Don't Have To be Old To Be Wise" borde egentligen hållas högre än vad de kanske gör. Ibland kan det ju bli så, när man konkurrerar med resterande låtkatalog hos ett band som Judas Priest!

Den remastrade versionen som jag har innehåller två stycken bonusspår, det är låten "Red, White & Blue" som spelats in 1985 men inte platsat på någon anna skiva, samt "Grinder" live från USA-turnén 1980. Bra så egentligen, men denna skiva har förstås varit orsak till hyllnigar till höger och vänster. Bland annat finns en fläskig jubileeumsutgåva med massor av extra godis i form av dubbla CD-skivor och DVD-material. Har du inte skivan sen tidigare kan det ju helt klart vara värt att investera i den med en gång.

United, United, United we stand - United we never will fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar