Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 28 augusti 2011

Live!: Morbid Angel "Entangled In Chaos"Det finns liveskivor som börjar med maffiga intron, lockande publikljud och rop efter bandet.

Det finns liveskivor som bygger upp stämningen innan man släpper lös showen.

Det finns också liveskivor som skiter fullkomligt i sådant, och ger sig på dig med knytnävarna med en gång.

"Entangled In Chaos" av Morbid Angel är en av de sistnämnda, och passar därmed alldeles utmärkt att starta höstsäsongen av Live!-serien med.

Redan från inledande "Immortal Rites" står det nämligen klart att detta inte är någon lek. Herrar Rutan, Vincent,, Sandoval och Azagtoth vill ha ihjäl dig medelst brutalmetal, och de menar allvar.

Sen bjuds man som lyssnare på en grym resa.

Spår som "Blasphemy Of The Holy Ghost", Lord Of All Fevers And Plague", "Blessed Are The Sick" och fantastiska versioner av såväl "Chapel Of Ghouls" samt "Maze Of Torment" och "Dominate" fullbordar verket.

Detta är förpackat våld med ett inslag av finess som gör skivan självskriven i din skivhylla, och det är inte för inte som en viss Mikael Åkerfelt har uttryckt beundran över det speciella gitarrljudet på denna skiva. Eller, som jag vill minnas att han sagt i en intervju i något gammalt nummer av Close-Up Magazine: det liksom trycker mellan pungen och anus när man hör gitarren.

Bra eller dåligt med den känslan?

Det får du avgöra själv.

Helt klart är dock att "Entangled In Chaos" hör hemma i varenda skivhylla!

3 kommentarer:

 1. Ett av de bästa introduktioner jag har läst. Mycket bra skrivet-du funderar inte på att skriva om liveskivor som fenomen?

  SvaraRadera
 2. Låter ju mycket intressant. Ska kollas upp omedelbart. Vinyl vore kul, men känns väl tveksamt att finna.

  SvaraRadera
 3. CrimsonAnna -> tack! Det där värmde, och gör mig lite förvånad!
  Kanske, kanske skriver jag något. Skrev en minikrönika once upon à time, om varför jag gillar dem. Finns i arkivet med långa artiklar, tror jag.

  SpinningBlack -> Jodå. Bara att leta! :-)

  SvaraRadera