Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 16 augusti 2011

Sommarboken: Sex, droger och tinnitus

Serien om böcker som passar bra på sommaren har väl kanske inte haft ett enormt flyt. En bok har vi lyckats avverka hitills, men det beror ju mest på att det hela tiden händer en massa andra saker som eder Rebellängel inte riktigt kan avhålla sig från att skriva om... hehe...

Nå, ett av kriterierna för en bra sommarbok i den här serien är alltså att det ska vara en bok som inte kräver massor av engagemang. Inte en biografi eller roman, utan en bok som man med enkelhet kan återvända till lite då och då. Kanske ha liggande i strandryggsäcken eller liknande, och bläddra i om och om igen - samtidigt som man ständigt hittar nya intressanta saker.
En bok som verkligen fyller dessa kriterier är Klas Ericssons "Sex, droger och tinnitus - Satansverserna".
Den är proppfull med fantastiska citat från olika rockstjärnor, och för mig är det en bok som jag mycket ofta återvänder till.
Här finns citat inom kapitlen musik, image, politik, droger, elakheter, influenser och storhetsvansinne - för att ta ett axplock.
Upplägget är att varje kapitel presenteras med ett huvudcitat i lite större typsnitt, innan man dyker ner och visar flera citat från olika artiset - ofta kopplade efter varandra.
Det innebär att får man läsa en elakhet om Dave Mustaine så är det sannolikt att nästa citat kommer från Dave själv.
På så sätt kan man faktiskt läsa boken i ett sträck om man så vill.

Bra jobbat Klas.
Så bra att en del av de citaten som finns i boken har återgetts på den här bloggen, i serien "Veckans Citat".

Nå, söker du underhållning för stunden, uttalanden som ger ett leende och flera skratt så har du en tålmodig partner i den här boken. Den håller för mycket läsning, om och om igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar