Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 24 september 2011

Rockmässan!

Om prick en vecka är det dags - då slår Rockmässan 2011 upp portarna i Malmö.
Ett digert program som bland annat innehåller följande punkter finns att ta del av:


Vinylförsäljare,kläder, tatuerare, merch, smycken mm


Artister som signerar och säljer skivor, foton och deltar i Q&A:

Sebastian Bach

Gilby Clarke

Jorn Lande

Silver Mountain

Crazy Lixx

Nasty Idols


Anders Tengner säljer och signerar sin bok Access all areas / Håller föredrag


Flemming Rasmussen, den danska demonproducenten kommer att vara med på Q&A


Melker och Mattias är gäster i radioprogrammets "Nu blir det hårdrock"monter (Radio BSK 106,8) De säljer och signerar sin bok Mer Hårdrock


Kiss - The Exhibition (Skandinaviens största Kiss museum)


Man kommer att kunna fota sig med flera olika roliga saker/personer:

Kiss-trumset

Kiss band (Dressed to thrill),

Hårdrocksmodellen Sissi Magnusson

Anders Tengner kommer att hålla Q&A med flera artister


Kristian Whålin hänger ut en del tavlor och har även en del litografier till försäljning


Kiss Army Sweden (Kiss fanclub) är på plats


Sweden Rock Magazine är på plats, säljer nummer av SRM och delar ut SwedenRock Shop katalogen


Danska hårdrockstidningen Metalized kommer vara på plats...och mer tillkommer hela tiden.

Eftersom jag gillar att det görs sådana här iniitativ tycker jag att det ska premieras. Själv tar jag mig inte ner, men finns du i närheten har du ju nästa helgnöje räddat. Dessutom, slå en flukt på det här:
Kan bli minst sagt kul, eller hur?

Nå, jag har haft lite kontakt med en av mässans starke män Pontus Nilsson, och såhär säger han om spektaklet!


Rockmässan. Briljant idé, måste jag säga. Kan du berätta lite om bakgrunden till hela härligheten?

Jag gillar själv att gå på mässor och jag gillar musik, framförallt hårdrock då. Jag och en kollega på jobbet (Mattias Larsson) har samma intresse för detta och vi började spåna på hur vi skulle gjort om vi körde en sån här mässa. Mest på skoj brainstormade vi en massa ideér på jobbet som sen blev till verklighet. Inspiriation hämtade jag från mässor i USA, England och lite från den svenska SciFi Mässan.


Är det första året ni (du!) kör konceptet - och blir det fler år?>>

Ja, det är det. Går det bra, dvs att det går runt och kanske lite till kommer vi att satsa på en ny mässa redan i april/maj 2012.


Det är ju ett riktigt spretigt och bra program avseende artister och utställare som kommer att finnas på plats, men det kommer inte att vara livespelningar på plats om jag förstår det rätt? Gissningsvis är detta något många frågar om, hur har tankarna gått avseende den aspekten?

Anledningen till detta är att jag vi ville göra en "meet and greet" mässa. Vanligtvis på en festival eller konsert tittar man på banden och har man tur får man kanske träffa dem efteråt och få något signerat. Här gör vi detta i en mer strukturerad form. Nu får du möjligheten att gå fram och skaka hand med Sebastian, säga ett par meningar, köpa hans nya skiva och kanske få signerat ett par gamla Skid Row plattor.

Dessutom erbjuder vi möjligheten att ta en riktigt snygg bild av proffsfotograf med artisten/artisterna.

Du får den levererad samma dag med så du kan få den signerad om du vill. Tanken har hela tiden funnits där att köra någon clinic ellerunpluggedframträdande men av olika anledningar blev det inget dennamässan.


Vi satsar istället på lite Q&A (questions & answers) medgästerna, föredrag och en bra blandad kompott av utställare. Vi har enhel del vinylutställare och vi kommer att ha 3 olika böcker som säljsoch signeras.

Anders Tengner - Access All Areas, Mattias & Melker -Mer Hårdrock och slutligen Ika Johannesson & Jon Jefferson Klingberg -Blod Eld Död


Sen har vi Kiss-utställningen och den är helt fantastisk.

Vi harförsökt att blanda så mycket som möjligt. Det vi inte har gjort dennagången är att få in någon artist från den hårdare genren men detkommer förmodligen på nästa mässa


Vilken bokning har varit svårast att få till? Det är ju ändå ett par tunga namn ni skyltar med, så något har ni ju haft att locka med!

Sebastian Bach helt klart. Det var väldigt många mail och frågor innan vi slutligen fick till en deal med hans management. Gilby Clarke blev jag tillfrågad om av hans svenska bokare och eftersom han befann sig i Sverige vid tillfället av mässan var detta ett givet val.


Är det bra tryck på biljetterna - slutsålt, till och med, eller finns det platser kvar?

Där är en del som förköpt biljetter men de flesta betalar inträdet på plats. Det verkar komma mycket folk i alla fall. Folk tar sig långväga ifrån för att träffa framförallt Sebastian. Vi har folk som kommer från Holland, Island och högt upp i Sverige för att nämna några ställen.


Vad ser du själv mest fram emot med den kommande helgen (och du får INTE> säga att sova efter att den är över!)

Nej, det ska jag inte säga..=) Att det äntligen blir av efter ett halvårs planerande. Det ska bli kul att träffa artisterna. Vi har lite trevligheter inplanerade för en del av dem efter mässan stänger. Det kommer att bli en jobbig så klart men framförallt rolig helg.


Tja, du hör ju. Sådan entusiasm ska gynnas. Du hittar allt på mässans hemsida som finns här.

Det återstår väl bara att säga Lycka, Horns Up!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar