Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 2 september 2011

Veckans Tips: The Crown "Crowned In Terror"
Svenska The Crown har en hel hoper plattor under bältet, med ett flertal olika sångare. För egen del har jag inte upptäckt bandet förrän på senare år, och den platta jag verkligen har fastnat för är "Crowned In Terror", med At The Gates och Disfearskrikhalsen Tompa Lindberg bakom mikrofonen.


Bandet som sådan kanske inte är en hemlighet direkt, och som ett Veckans Tips känns det inte som en oupptäckt diamant för de flesta, men detta är så bra att ordet helt enkelt måsta spridas.


Brutalt aggressiv dödsthrash på stereoider, typ, men på något märkligt sätt har bandet lyckats med bedriften att baxa in en hel låda med sväng och melodi i ursinnet, och det är väl det som gör det här så vansinnigt bra.


Låtar som "Crowned In Terror", "World Below" och den helt makalösa "Drugged Unholy" dominerar när de spelas, och det är inte utan att man förundras över att bandet inte blev större.


Detta bör, i all rättvisans namn, ha burit hela vägen till ett liv som rockers för bandet.


Istället har de stundtals legat i dvala, och återkom under förra året med "Doomsday King".
Nåväl, strunt i det.


Surfa in här (även om inte just "Crowned In Terror" finns så får du spela bandet), vrid upp volymen och förbered dig på en adrenalinkick en masse.


Se bara till att du inte kör bil samtidigt.


Då kommer du nämligen att köra väldigt mycket för fort...

3 kommentarer:

 1. Favoritalstret med The Crown.
  Så det var intressant läsning.

  SvaraRadera
 2. En skiva som bandet själva inte var nöjda med så de spelade in den på nytt (delar av den iaf) med bättre ljud och bättre sång, av originalsångaren Johan Lindstrand.

  Övergången mellan "House Of Hades" och "Crowned In Terror" är så fruktansvärt bra!

  SvaraRadera
 3. Slusk -> Jo...om jag nu bara fick tummen ur och skriva den där utlovade Tvekampen. Jäkla vardag att komma kväden hela tiden...

  Jan-E -> Det var fan. Tack för upplysningen, även om jag nog föredrar Tompa L vid micken. Men det är ju jag det.
  Välkommen till denna enkla blogg, förresten!

  SvaraRadera