Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 19 september 2011

I Backspegeln: In Flames

Måndag, och i Stoclholm ser det ut som om undergången närmar sig om man kollar utomhus.
En helt perfekt dag alltså för att ge en tillbakablick på ett av de stora släppen detta åre, In Flames "Sounds Of A Playground Fading".
Serien I Backspegeln gör ju just det, tar upp en recension med lite tid på nacken och ser hur skivan har mognat... eller ruttnat. Just denna platta kammade hem en relativt svag 4:a när den recenserades, och med lite tid på sig kan man säga att jag nog står kvar på betyget 4:a, men att den stärkts. Det finns ett knipe riktigt starka låtar på plattan (titelspåret, "Deliver Us", "Fear Is The Weakness", "Darker Times, exempelvis), och även om jag inte alls tycker att det är bandets finaste stund så är det bra.
Lite trist emellanåt ("All For Me", "The Puzzle är rätt banala) och jag är i skrivande stund tveksam till om jag kommer ha med den här skivan på toplistan när året summeras.

Däremot är jag ganska sugen på att göra en Tvekamp mellan "Sounds Of A Playground Fading" och The Haunteds brott med sina bojor, "Unseen". Kan det vara nåt, tycker ni?

Annars kan jag glänta på förlåten lite, och avslöja att du får fler åsikter om just In Flames senaste giv under veckan. På den här siten. 3 Röster om "Sounds OF A Playground Fading" ligger laddad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar