Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 14 september 2011

Demorecension: StonegriffDå och då får du som läsare av Metalbloggen chansen att ta del av Sveriges hoppfulla band som har modet att skicka in en demo för bedömning. Denna gång har turen kommit till Skånebördiga Stonegriff och deras demo "For Madmen Only".

Bandet består av Grand Magnus på trumpallen, Mr Roger M på bas, Jam bakom mikrofonen och bandets kreativa kraft Molde på gitarr, och den musik som serveras kommer direkt från hårdrockens mylla.

Bandet anger själv att man spelar musik i en form av plug and play-anda, och att det är influenser från 70- och 80-talet som gäller.

Jag tycker att det låter mer 70 än 80, för egen del, och tidiga Black Sabbath ekar över hela skivan - särskilt de lite långsammare spåren som exempelvis titelspåret och "Black Snow".

Och sämre förebilder kan man ju ha!

Nåväl, bandet har funnits i faggorna sen 2009, men i nuvarande sättning i ett knappt år. Att demon har 9 låtar är ett resultat av att man valt att sätta ihop både gammalt material med nytt sångspår samt nytt material, men i ärlighetens namn är det inte helt enkelt att som lyssnare skilja på dem.

Det är ju inte så att bandet har ett väsenskiljt sound, möjligtvis lite mer lutat mot just det tidigare 70-talet och mer doom i känslan i det nya materialet.


Personligen gillar jag de lite snärtigare spåren bäst, och låtar som är lite udda. "Cry No More", "Firebird" och "Like A Feather In The Wind" är favoriterna, men på det hela taget är detta en riktigt bra första utflykt.

Bandet är bra, man hanterar såväl instrument som sång på ett tillfredsställande sätt, och låtskivarkompetensen verkar finnas där.

Fortsättningen stavas antagligen lite mer kritisk självgranskning runt varje låt, så att de vässas ännu ett litet snäpp, och jag kan absolut se ett skivkontrakt med ett bolag som exempelvis Transsubstans Records i framtiden.

Det är den typen av musik, och fröet till en sådan framtid finns där.


Du hittar mer om bandet på deras MySpace, och gillar du beskrivningen som gviits ovan är dte väl bara att hålla ögonen öppna för en livespelning!

3 kommentarer:

 1. Låter ju riktigt intressant, ska spana in deras MySpace

  SvaraRadera
 2. Låter bra nog att få sig ett kontrakt. Skulle kunna tänka mig att se dom live. Har ett sound som får mig att tänka på den för länge sedan insomnade lilla Oknöfestivalen, där man kunde sitta och njuta musiken med en kall öl i solskenet.

  SvaraRadera
 3. Jo, här finns i alla fall en bra grund att stå på.
  Liiiiite vassare låtar och bättre produktion så lyfter det ett snäpp till.
  Kul demo att få ta del av!

  SvaraRadera