Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 26 september 2011

Bilder från gårdagens tatuering

Igår var det äntligen dags, efter att förra sittningen strulat till sig på grund av sjukdom. Bilden ovan är Jonny in action på min arm - men låt oss kolla lite på spektaklet...
...som började med att jag begav mig hit.


King Carlos studio vid S:t Eriksplan i Stockholm. Trevligt ställe, och jag börjar känna mig lite hemma där. Väl på plats hade Jonny preppat lite, och vi sparkade igång den gamla klassikern Soundgarden "Superunknown" för att komma i rätt stämning. Det var länge sen jag lyssnade på den plattan (brukar av någon anledning mest bli "Badmotorfinger" när jag är sugen på Soundgarden), och jag hade nästan glömt hur bra den skivan är. Den smiskar faktiskt stjärt, må jag säga, så den får spelas på kontoret idag!


Väl på plats hade min gode vän preppat lite. Ritat. Det ska ju bli en sleeve i japanese style, hela vänster arm, och det kommer att vara vattentema.

Grunden är två karpar, en mindre som ses framifrån som hamnar på underarmen - och en fet karp som pryder hela överarmen. Dessutom två stora lotusblommor, mycket vågor och vatten och en känsla av fart i hela "målningen".

Som extra krydda satte vi en fågel längst upp, på väg att dyka ner i vattnet och möta den stora hoppande karpen.

Här har du bilden på papper av den lilla karpen, samt hur den såg ut när den tryckts på...
...och här har grunden till den stora karpen också satts med tryck. Notera att jag inte orkar dra in magen, men att det klarar sig bra när man har svart linne och lite suddig bild.


Totalt ritade vi i 3,5 timme, dör efter de stora trycken var det dags för detaljer.

Många detaljer.

Jonny handritade alla vågor, blad, vindvirvlar.

Det blev rent ut sagt en jävla röra, och hur han skulle reda ut det där fattade jag fasen inte.

Tur han är rutinerad...

Kebabrulle till lunch - sen var det dags.

Tro't eller ej, det gick enbart en enda sån där liten ynka kopp med svart färg till hela sleeven. Alla konturer. Helt sjukt egentligen, med tanke på hur pass kladdigt det blir. Vid det här laget hade för övrigt musiken bytts till en salig röra av Allen/Lande, Rival Sons, Black Sabbath och The Devil's Blood.
Redo?

Nu kör vi! Knappa fyra timmar mer eller mindre non stop, blev tiden. Enkelt kan man konstatera att det är bra mycket trevligare att göra konturerna än kommande skuggning och färg, men det är ju ändå inte superskönt att köra över armbågen eller på insidan överarmen, in mot armhålan till....


Inga riktigt bra "in action" bilder heller, men det var en mycket trevlig stund. Längtar verkligen till dess att nästa steg tas!

Ja, just ja.

Hur blev det då, undrar kanske du?

Bra, så här långt. Jäkligt mycket fart i bilden, och jag gillar att den stora karpen är lite galen och hoppar ur vattnet nästa upp och ner. Dock, eftersom det är en japansk historia så går det ju nästan inte att se hur det ska bli än. Det finns stödlinjer för skuggningen som inte kommer att synas, och hela djupet i bilden är som bortblåst.

Det betyder att detta är den enda bilden ni får. Än så länge.

Fortsättning följer ju, och då kommer mer bilder.

Vill du ser mer tatueringar får du glida in på Jonnys hemsida istället, där kommer nog snart fler bilder på detta "work in progress" upp!

8 kommentarer:

 1. Vad coolt, blir nog super grymt det där. Det tar tid det där, kan tänka mig att du ibland önskar dig att det vore en gnuggis istället :)

  SvaraRadera
 2. ...hahahaha... jodu, det tar tid.
  Jonny bedömde att det är ca 8 timmar skuggning som är nästa steg.
  Det vore inte så dumt om det kunde göras med gnuggis, kanske... :)

  SvaraRadera
 3. Min trekvartssleeve blev kring 37 timmar fördelat på x antal sittningar. Jag är inte avundsjuk på dig när skuggningen kommer. It's a bitch mot armhålan. Snyggt motiv och det kommer bli nice men hoppas det gör ont på vägen :P

  SvaraRadera
 4. Grymt snyggt motiv. Har själv en karp:)

  SvaraRadera
 5. Coolt och snyggt jobbat med vidare byggningen där.

  SvaraRadera
 6. Snyggt som rackarn! Håller själv på och funderar på motiv för min första, men en dag skall jag nog komma på något...:-)

  SvaraRadera