Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 23 september 2011

Veckans Tips: Winterfylleth "The Mercian Sphere"Veckans Tips är denna gång inget annat än en lite okönd pärla black metal med drag åt naturromantik. Det är en skiva för dig som gillar band som Wolves In The Throne Room och kanske Agalloch, där låtarna ges tid att breda ut sig över tid och känslor om så krävs - men det finns en skillnad.

Brittiska Winterfylleth har en god känsla för melodi och ett stundtals distinkt låtskrivande som gör plattan "The Mercian Sphere" till en sån där skiva som växer för varje lyssning.

Det är också en koloss till platta, och för egen del har det verkligen varit som jag noterade i recensionen för Werock - att försöka sätta i mig ett berg av oxfilé med en enda gång.

Gott, men inte helt enkelt att smälta.


Låtarna har rätt larviga titlar, och visst är det lätt gjort att man rynkar på näsan åt alster som "Awakens He, Bereft Of Kinsmen (The Wayfarer Pt II)" eller "The Honour Of Good Men On The Path To Eternal Glory", men bortse en stund från detta och låna det istället dina öron.

Öppna Spotify och starta busbra spåret "A Valley Thick With Oaks" så fattar du.

Det där gnager sig in i hjärnan efter ett tag, och jag kan starkt rekommendera Winterfylleth (ja, eller Vinterfylla som Stones kallar dem...) i hörlurar!

2 kommentarer:

  1. Hmm har för mig att jag snubblat över det här bandet förut, men ska ta en ordentlig titt på ovan nämnt album. Referenserna till Wolves och Agalloch låter lovande :)

    SvaraRadera
  2. Hex -> Det tycker jag att du ska. Var lite beredd på att den kan ta lite tid bara...

    SvaraRadera