Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 30 september 2011

Sammanfattning av sommaren

Det är den sista september idag.
Imorgon går vi in i oktober, och det är bara ett kvartal kvar av året.
Läge då att summera sommaren, såhär på fredagseftermiddagen.

Och, den började nästan såhär.
Jag hade verkligen tänkt mig att hinna med att prova och skärskåda alla fyra flaskorna, men så har inte blivit fallet. Alleanza Nero di Wongraven och Unione Nero di Wongraven har avverkats, de andra två återstår. Lite trist eftersom jag faktiskt fick flaskan med Sweden Rock Wine, så den har jag ju lovat att skriva om.

Festivaler blev det också. Bloggen körde ju en serie med "under lupp", där till slut Getaway Rock hamnade högst i högen av bedömningar. (Och trots det verkar många anse att den bästa festivalen inte ens var en festival, utan Big 4's besök i Göteborg) Kanske är ändå den största skrällen att det knappt delades ut en enda maxpoängare av de receneserade akterna? Själv var jag väl inte riktigt representabel i samband med mitt enda festivalbesök - Sonisphere. Men Mastodon var bra!


Som sommarläsning har det dessutom rullats en serie om skön läsning (3 böcker, kan man verkligen kalla det en serie?) och skivor som undertecknkad förknippar med sommaren. Däremot blev det inget av min tänkta följetång där målet var att börja på en spontan grupp eller skiva, och sedan länka det vidare på något sätt till nästa dag - och sen se hur långt man kan komma. Det blev konstigt, och jag orkade inte.


Ett knippe recensioner har det ju blivit också, men förutom In Flames och Black Country Communion så känns det inte som om sommaren var direkt superhet avseende nya skivor. Det kom en del, med exempelvis gjorde ju inte Queensryche någon glad...


På det hela taget har väl sommaren varit rätt bra, alltså, och jag kan konstatera att det varit ganska bra drag på bloggen. Juni innebär riktigt bra besökssiffror med över 4000 besökare i veckan (det drog nog en hel del från Sweden Rock, misstänker jag), men även i övrigt har det rullat på.


Inläggen stannade på 58 stycken i juni, 41 i juli och 44 stycken i augusti, de flesta av dem ganska långa - även om jag ibland fuskade och klippte in en gästkrönika från Anders Fridén, In Flames. Med tanke på att jag hade sagt till mig själv att ta det lugnt så är det till och med riktigt mycket... I vevan har faktiskt bloggen hunnit med att fylla två år också, ett faktum jag missat helt. Så kan det gå.


Och nu är vi alltså snart inne i slutspurten. Det är dags att börja utforma råmaterial till årsbästalistan, Werock fyller snart 5 år, och konserterna duggar tätt.


Det kan ju få en att skratta, trots att sommaren nu obönhörligen är slut. Fredag är det också. Kanske läge att provsmaka ännu ett rock'n'roll-vin, rent av...!

3 kommentarer:

 1. Eftersom jag sett att en svensk grupp, The Quill, som släppte platta i somras inte är recenserad (omnämnda som hastigast), så får jag väl, som självutnämnd evangelist, försöka rota fram ett ex. eller något (finns även på Spotify). Så recensionssommaren blir lite hetare i alla fall enligt mig. :-)

  SvaraRadera
 2. Hahaha.. ja, det vore något det!
  Har väldigt lite koll på dem, men de dyker upp här och var har jag sett...

  SvaraRadera
 3. Motörheadvinet är bäst. Det vågar jag lova, utan att ens ha prövat de andra.

  SvaraRadera