Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 25 oktober 2011

NP: Hardcore Superstar

Körde lite musik för hjärtat i gymmet imorse.
Hardcore Superstar och deras fantastiska självbetitlade giv från 2005.
Snacka om att de fick till det där, göteborgarna!
Egentligen inte så konstigt att man inte nått den nivån på vare sig "Dreaming In A Casket", "Beg For It" eller "Split Your Lip", det är ju liksom förbannelsen med att få till en sån där magisk fullträff med en platta.
Att det inte är så lätt att följa upp. Fråga Slayer hur många gånger deras skivor efteråt jämförts med "Reign In Blood" (som ju för övrigt inte ens är bandets bästa platta egentligen, det är ju istället "Seasons In The Abyss"...)?
Nå, hur som helst.
Dagens möte med klassiska spår som "Bag On Your Head", "She's Off-Beat", "We Don't Celebrate Sundays", "Wild Boys" och "Kick On The Upperclass" gav mig mersmak, så nu är det vad som serveras till frukost.
Och det är magiskt bra.
Nästan så att man blir sugen på att lämna en röst på Adde i den pågående omröstningen om vem som är den bästa rocktrummisen - men bara nästan. Vore skumt att rösta på sin egen omröstning.
Du har dock chansen. Ett litet tag till.
Ta den.
Och så kan du ju alltid spela lite Hardcore Superstar med mig. Här!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att de fick till det med "Dreaming in a casket" skivan. Den är ju vansinnigt bra! Gillar verkligen texterna på den skivan. En gång snackade jag med Adde om att de inte får glömma sina sleeze rötter. Inte för att jag tror att det hade någon inverkan precis, men jag ångrar ändå att jag sa det. Det känns som att Dreaming... skivan är den hårdaste och de borde fortsätta så! De gör det så vansinnigt bra :)

  SvaraRadera
 2. "Dreaming..." är ju verkligen inte dålig - men det är ändå inte den där magin som finns på denna svarta platta.
  Desperation.
  Hjärta.
  Fuck-all.
  Och sinnessjukt bra låtar. Känns som om man kan plattan i sömnen ibland, och ändå är den lika bra varje gång!

  SvaraRadera
 3. Jag hävdar fortfarande att "Silence for the peacefully" är världens bästa låt :)

  SvaraRadera
 4. Så får man tycka, även om det ju rent objektivt är fel. ;-)
  Även om man tycker Adde är snygg! :-D

  SvaraRadera
 5. Grejen med Adde är ju att han är så otroligt begåvad. Han bara spottar ut låtar ur sig, och jag tror han driver på de andra ganska bra.

  Att han dessutom är sjukt trevlig, ödmjuk och snygg är ju inget minus iofs :D

  Visst smaken är ju delad....men för att återkomma till Adde (hmm) så är ju trummorna det som gör hela grejen med HCSS. Så framträdande som de är i låten Dreaming in a casket är ju galet. De ger mig gåshud!

  Men jag håller helt med dig om att Hardcore Superstar skivan är sinnesjukt bra. "My good reputation" är nog en av världens bästa låtar. Man kan ju bli euforisk för mindre, och "Wild boys" och "hateful" och "Kick on the upperclass" förståss. Gillar också "Simple man" riktigt bra! Det är ju den här enkelheten i en låt som gör det hela snudd på genialiskt. Tycker att det är det signifikanta med HCSS. Nej, jag är ingen musiker så kanske vet jag inte riktigt vad jag snackar om, men...

  Fan, nu har du fått mig sugen på att åka till Ö-vik och se på dem i dec :)

  SvaraRadera
 6. Gör det!
  Ö-vik är nästgårds, HCSS är grymma live!

  SvaraRadera
 7. Har sett dem 7ggr :) och jag blir alltid helt överladdad :D

  SvaraRadera