Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 14 oktober 2011

Veckans Tips: Demonaz "March Of The Norse"Demonaz är antagligen mest bekant för sina insatser i Immortal - ett av världens bästa black metalbnad. Där står han numera för texter och inspiration, eftersom han inte längre kan spela gitarr på grund av sjukdom.

En förlust för hårdrocksvärlden, för när karl'n plågar fram en soloplatta (som enligt intervjuer tagit musten ur honom fullständigt när det gäller att skriva och skapa musiken på gitarr) så levererar han.

Stenhårt.

Själva inspelningen har sedan sett en viss Ice Dale (som varit med förr i Veckans Tips) som hanterat strängbändandet, medan Demoaz själv står för de vokala insatserna, men trots det så innehåller "March Of The Norse" inget annat än ett knippe skitbra låtar.

Det är inte black metal.

Det är mer heavy metal, med viss dragning åt den typ av vikingasound som återfanns stundtals hos exempelvis Bathory - men det hela är inramat i just det faktumet att låtarna är grymma.

De äter sig liksom in i hjärnan och stannar där.

Episka, storslagna, lite karga så får man låtar med namn som ""All Blackened Sky", "A Son Of The Sword", "Where Gods Once Rode" och "Over The Mountains".

De låter prick som du tror.

Fast lite bättre, och jag kan faktiskt inte riktigt bärga till jag får chansen att verkligen skriva en Tvekamp mellan Demonaz och hans parhäst Abbaths projekt I.

Det kan bli något det!


Den här skivan är från tidigare i 2011, så har du inte kollat upp den än så finns det bra möjligheter att göra så. Den finns på Spotify, till exempel, och det är lyssning som funkar alldeles finfint i lurar. I ett mörkt rum, till exempel, eller i löpspåret.

Man blir peppad och känner sig lite som en hjälte!

2 kommentarer:

  1. En grymt album och precis som i I så tycker jag man får lagom med Immortal vibbar.

    Underbart att han fortfarande kan och vill också!!

    SvaraRadera