Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 27 oktober 2011

Demorecension: Armless Alice "All God's Children Go To Heaven"

Gävlebandet Armless Alice spelar något så - för undertecknad - uppfriskande som industri-metal. Det minner stundtals inte så lite om Deathstars på den tre låtar långa demon "All God's Children Go To Heaven", och det är förstås bra. Allra störst är liknelsen i låten "(R)Evolution", som verkligen har den där lite skitiga ljudbilden och hårdheten som gör att tankarna far iväg mot nästan industridöds, och att nacken börjar knycka när huvudet vill skaka med i takten.
Bra det!
Bandet som består av starke mannen Hyde (sång, piano, låtskrivande), M2 (gitarr), Voodoo (bas) och Zerum (trummor) har varit i farten sedan 2007, och detta är deras fjärde demo.
Det märks också initialt att bandet börjat hitta sin fåra, och de två första spåren är bra.
Inledande "Deadstar Boulevard" kan ibland kännas lite långsam i versen (och, stundtals tycker jag faktiskt att det låter David Bowie, runt hans smutsiga tid...), men den har en smittsam och bra refräng som väger upp. Andraspåret "(R)Evolution" har vi konstaterat är demons vassaste, och jag gillar när industrimetal får den där lite smutsigare och hårdare kanten.
Den sista låten "The Great Dead Heart" är en ballad, och även om låten i sig inte är dålig så faller den ganska platt. Anledningen till det är att sången helt enkelt är för svag för att bära en låt av den sorten, tyvärr.
Utan att ha hört bandets tidigare demos så undrar jag lite om det är första försöket med en ballad, och om man var nyfiken på om det är något man ska lägga sig till med.
Svaret är i så fall nej - om man inte kan lägga sången i en annan tonart eller ta in en gästsångare - främst i versen.
Nå, en liten plump i protokollet, och man kan istället ge en tumme upp för modet att ge sig på det!


Bandet är annars rätt samspelta och gör musikaliskt en god insats. Man ska också absolut ha en eloge för hur demon är utformad. Snygg tryckt skiva, obigatorisk bandbild med gasmasker på (vilket förstås i en del fall kan bli ostigt, men i fallet med musik som denna är precis och prick enligt plan) och snygg omslagsbild.

Förmågan att skriva låtar finns uppenbarligen också, och är det något jag personligen skulle kunna önska så vore det mer tyngdpunkt på stämning av keyboard, kanske.

Fast det kanske också skulle förta något av bandets hårdare sound, så lite kluven är jag.

Det rätta spåret kanske är att fortsätta framåt. Onwards, Onwards?


Du hittar i alla fall bandets MySpace här, och där kan man konstatera att det är en stadig och seriös satsning som man gör, inklusive musikvideo (med obligatorisk armémössa, FTW!) av låten "Where The Stars Grow".

Kanske i Gävle?

Inte omöjligt.

Industri-metal med potential verkar kunna växa där, och att vi får se mer av Armless Alice känns helt självklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar